Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Október 06. 14:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Orbán Imre: Orbán Viktor bukott politikus

Orbán Imre: Orbán Viktor bukott politikus

A Jobbik Veszprém megyei elnöke összegezte a kvótanépszavazás eredményeit, saját szemszögéből nézve.

Orbán Imre elsőként köszönetet mondott mindazon szimpatizánsuknak, akik elmentek szavazni és nemmel voksoltak. Egyúttal hazugnak tartja azt a kormánypárti álláspontot, mely szerint a Fidesz győzelme volt a népszavazás. -Amíg a Jobbik elnöke Vona Gábor a vidéket járta és kampányolt, addig Orbán Viktor nem vett részt a kampányban. Amíg a Jobbik alelnökei sorra tartották a lakossági fórumokat, addig a Fidesz vezető politikusai távol tartották magukat a kampánytól. Így volt ez Veszprém megyében is. A megye leggyengébb eredményét a fideszes vezetésű Berhida érte el, de érvénytelen volt a népszavazás Pápán, Veszprémben, Várpalotán, Sümegen, Balatonfüreden és számtalan, a Fidesz prominensei által vezetett városban - fogalmazott a politikus, aki pontokba szedve ostorozta a Fideszt és Orbán Viktort mai sajtótájékoztatóján. Íme:

  • Orbán Viktor és a Fidesz felelőtlen politikájával, a politikai haszonszerzés érdekében felrúgta azt az össznemzeti konszenzust, mely a kvótarendszert elutasította. Orbán Viktor felelőtlen politikája, a kormányzati hazudozással ellentétben bajba sodorta az országot.
  • Orbán Viktor és a Fidesz a saját csapdájába esett, mert egyoldalúan módosította a népszavazásról szóló törvényt, s vasárnap ezért lett érvénytelen és eredménytelen a népszavazás.
  • Orbán Viktor és a Fidesz egy rosszul megfogalmazott kérdésre építette a népszavazást, miközben majd 15 milliárd forintot költöttek arra.
  • Orbán Viktor személyes kudarca az érvénytelen népszavazás, ezért a hitelét vesztett bukott politikus!
  • Orbán Viktor jogilag még Magyarország miniszterelnöke, de mindenki úgy tekint rá, mintegy politikai hullára.
  • Orbán Viktor az elbukott népszavazással elveszítette nemzetközi tekintélyét, alkalmatlanná vált, hogy Magyarország érdekeit megfelelően képviselje az Unióban. Hazardírozásával Brüsszel kezébe aduászt adott.
  • Az emberek majd 60 százaléka nem ment el szavazni, vagy érvénytelenül szavazott (soha nem volt ilyen sok érvénytelen voks), mert jobban félnek a Fidesztől és Orbán Viktor túlhatalmától, mint a migrációtól.
  • Orbán Viktor elmenekült a kampányból és elmenekült a Vona Gábor által kezdeményezett vita elől is. Emellett nem biztosított a külföldön dolgozó magyar állampolgárok számára normális szavazási lehetőséget.
  • A bukott népszavazás után is folytatja kétkulacsos politikáját a kormány, eddig már 17 ezer migránsnak adott pénzért magyar állampolgárságot a letelepedési kötvény-biznisz jóvoltából.
  • Orbán Viktor a menekültpolitikába menekült, mindent a bukott népszavazás kampányának rendelt alá - de ennek a korszaknak véget kell vetni, foglalkozni kell végre Magyarország legégetőbb problémáival is, úgy mint a tönkretett egészségügyi és oktatási rendszerrel, a magyar bérszínvonal emelésével, valamint a mindent elárasztó korrupcióval. Ezért is indítottuk útjára a Valódi Nemzeti Konzultációt.
  • A népszavazásból minden idők legdrágább közvélemény-kutatása lett, a Fidesz 15 milliárd forintból jutott arra a következtetésre, mint fél évvel ezelőtt a Jobbik: alaptörvény-módosításra van szükség, amely jogilag betonbiztos, gyors és rendkívül olcsó megoldás.
  • A Jobbik mindig egy lépéssel a Fidesz előtt járt: gondoljunk kerítésre, a határőrizetre, vagy az alaptörvény-módosításra.
  • A kormánynak el kell számolnia a közpénzből folytatott (súlyos milliárdokat fölemésztő), agresszív népszavazási kampánnyal, amelyből busásan juttattak a kormányközeli, baráti médiának is.

A fotó archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.