Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. November 01. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Orbán Imre: Nem tojást kell dobálni, hanem józan megfontolás mentén politizálni

Orbán Imre: Nem tojást kell dobálni, hanem józan megfontolás mentén politizálni

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa, Veszprém megyei képviselő szerint a megye feljődése érdekében félre kellene tenni a "pártközpontokból irányított gyűlöletkampányt".

A Veszprém megyei önkormányzat legutóbbi ülésének egyik kiemelt napirendi pontja volt a 2014-2018 között megvalósult közúti és vasúti fejlesztésekről szóló beszámoló. Orbán Imre az ülés kapcsán elmondta, véleménye szerint a megye továbbra is alul van reprezentálva a fejlesztéseket tekintve, "több évtizede görgetünk magunk előtt olyan fejlesztéseket, melyeket már rég meg kellett volna lépni". A Mi Hazánk politikusa példaként említette a 8-as számú főút további korszerűsítését, a veszprémi körgyűrű felújítását és kibővítését, a 82-es út becsatlakoztatását a 8-as számú főútba, a 83-as út elhúzódó korszerűsítését és a 84-es út megyei szakaszának elmaradó felújítását, melyek elmaradása véleménye szerint negatívan hat a megye közlekedésére, a megye gazdasági fejlődésére és a turizmusra. Mint mondta, további súlyos problémát okoz a Budapest – Székesfehérvár – Veszprém – Ajka – Celldömölk, a Budapest – Székesfehérvár – Balatonfüred – Tapolca, a Győr – Pápa – Celldömölk vasútvonalak elmaradó korszerűsítése, villamosítása.

A Veszprém Megyei Közgyűlés munkájával kapcsolatban sajnálatát fejezte ki Orbán Imre, hogy az elmúlt 8 évben a megye országgyűlési képviselői - dr. Kovács Zoltán kivételével - "nem igen érdeklődtek a megyei Közgyűlés munkája iránt, noha minden egyes közgyűlési napra meg voltak hívva". - Úgy gondolom a magyar emberek nem azért juttatták a Parlamentbe a Fidesz és Jobbik képviselőit, hogy ők továbbra is permanens választási kampányt folytassanak ahelyett, hogy a megyét érintő problémákra koncentrálnának - fogalmazott a mozgalom helyi vezetője.

Orbán Imre arra kéri a Fidesz és a Jobbik országgyűlési képviselőit, hogy a megye fejlődése érdekében "tegyék félre a pártközpontokból irányított gyűlöletkampányt, és fordítsák figyelmüket a megyére". - A Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megyei politikusai támogatnak minden olyan kezdeményezést, előterjesztést és beruházást, amely Veszprém megye fejlődését szolgálja. Úgy gondolom, hogy Veszprém megye jövője érdekében nem hőbörögni, tojást dobálni és ordítozni kell, hanem józan megfontolás mentén politizálni. Csak az ostobák hiszik azt, hogy a politikai ellenfél munkájának elismerése a kicsinység jel - zárta gondolatait a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.