Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 07. 07:40, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Orbán Imre: Nagy hazárdírozás multikra bízni a térség jövőjet

Orbán Imre: Nagy hazárdírozás multikra bízni a térség jövőjet

A politikus reagált dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és dr. Áldozó Tamás polgármester azon sajtótájékoztatójára, melyet a repülőtér kettős hasznosítása kapcsán tartottak.

A két politikus tájékoztatójáról ITT olvashat.

Orbán Imre szerint a felvázolt célok és fejlesztések nem fogják megoldani a térség akkut munkaerő problémáit, mert nem lehet gép-, jármű- és elektronikai befektetésekre alapozni egy térség jövőjét. - Nagy hazárdírozás egy, vagy több külföldi tulajdonú multinacionális cégre bízni a térség jövőjét, ismerve a válság okozta kiszámíthatatlan gazdasági helyzetet - mondta a jobbikos politikus.

Orbán Imre szerint alaptalan optimizmussal néz a jövőbe Kovács Zoltán. - Ideje lenne átgondolni, hogy 1989-től Pápa és környéke mennyi munkahelyet veszített el. Úgy gondolom jóval többet, mint amennyi létrejött - fogalmaztott.

A politikus a város megközelíthetőségében látja problémák elsődleges forrását és ezért elhibázottnak tartja a városvezetés azon koncepcióját, mely szerint Győr magával fogja tudni húzni Pápa gazdaságát. - A választási kampányban megfogalmazott ígéretek ellenére továbbra sem valósult meg a Győr-Pápa közút, illetve a Győr-Pápa-Celldömölk vasútvonal korszerűsítése.

Orbán Imre javaslata szerint - egyebek mellett - a térség számára lökést adna egy nagybani élelmiszer piac és egy termelői piac létrehozása, továbbá egy É-D irányú közlekedési folyosó nyitása mind közúton, mind pedig vasúton, Pápa érintésével.

A tájékoztató másik témájában Galambos István, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának koordinátora beszélt a diákmunkával kapcsolatos problémákról. - Az elmúlt kormányok intézkedései miatt a felsőoktatásban tanuló diákoknak munkát kell vállalni ahhoz, hogy családjukat megsegítve finanszírozni tudják tanulmányaikat. Sajnos azonban sokukat komoly jogsértések, megaláztatások érik munkahelyükön. Ezért a Jobbik IT létre kíván hozni egy, az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz hasonló országos szervezetet, amely kifejezetten a fiatalokat ért jogsértéseket vizsgálná - mondta a koordinátor. A Jobbik törvénybe iktatná az iskolaszövetkezetek jogait és kötelezettségeit is.

Galambos István bejelentette, a Jobbik IT országos honlapján elindított egy jogsegély vonalat a bajba jutott fiatalok megsegítésére.

A sajtótájékoztatón kiderült, a Jobbik Az én városom/ Az én megyém címmel fotópályázatot indít. 5 nagy felbontású digitális képpel lehet nevezni az orban.imre@jobbik.hu címen, 2012. december 31-ig. A zsűri által legjobbnak ítélt képeket kiállításon mutatják be a nagyközönség számára. A legjobb 5 kép tárgynyereményben részesül.

Címkék: jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.