Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 28. 13:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Orbán Imre jobb eredményre számított

Orbán Imre jobb eredményre számított

A Mi Hazánk helyi vezetője szerint ugyanakkor számos nehézséggel meg kellett küzdenie 9 hónappal ezelőtt bejegyzett pártnak, ezért a 3,3 százalékos eredmény rossznak sem nevezhető.

Mint mondta, a kampányidőszak utolsó két hetében a közösségi médiából valósággal kitiltották a párt üzeneteit, megszüntették a pártelnök, a párt és számos szervezet facebook oldalát, az RTL Klub pedig - a bírósági döntés ellenére - letiltotta a kampányvideójukat. Közösségi média nélkül szinte lehetetlen volt a kampányolás és a mozgósítás. - Ezen nehézségek ellenére mozgalmunk 3,3 %-os eredménye nem mondható rossznak, de én személy szerint többre számítottam. A magas részvételi arány most nem kedvezett nekünk - mondta a politikus mai sajtótájékoztatóján.

Orbán Imre szerint a legfontosabb feladatuk, hogy a "nemzeti radikális patrióta tábort eláruló Jobbikból" kiábrándult, most a Fideszhez csapódó vagy távol maradó szavazótábort megszólítsák. Hozzátette, az őszi önkormányzati választáson nem fognak össze a "bukott ellenzék egyetlen pártjával sem", a Mi Hazánk Mozgalom - ellentétben a Jobbikkal - "nem ácsol emelvényt Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak" - Ha a politikánk csak arra lesz elegendő, hogy ellenzéki párt legyünk, akkor így lesz, de elvtelen kompromisszumokat nem kötünk senkivel, a hatalomért nem fogunk össze a nemzet ellenségeivel - fogalmazott.

A választási eredményt elemezve elmondta, látszik, hogy "az ország megosztása, a permanens gyűlöletkeltés továbbra is a napi politika része". A Fidesz és az Orbán iránti gyűlölet most a Momentumnál és a DK-nál fog koncentrálódni, az ellenzékkel elégedetlen szavazók megbüntették az LMP-t, a Jobbikot és az MSZP-t. Ez a három párt vasárnap még a 15 %-ot sem érte el, pedig egy éve még közel 40 %-os támogatottságuk volt. - Az elvtelen politizálást, a rosszul megfogalmazott taktika és célok, a saját választók hülyének nézése, a Fidesz szavazóinak birkaként való kezelése most meghozta az „eredményt”. A kormányváltás hívei a két legmilitánsabb pártban, a Momentumban és a DK-ban látják a Fidesz kihívóját, így vasárnap ezt a két ellenzéki pártot tolták meg. Az, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja lett a Fidesz egyes számú kihívója, nemcsak az ellenzéknek köszönhető, hanem köszönhető az elszámoltatást elszabotáló kormánypártnak is. A Fidesz önös pártérdekből a politika küzdőterén hagyta Gyurcsányt, hogy mindig lehessen rá mutogatni, hogy mindig lehessen legalizálni a lopást, a korrupciót. Akár azt is mondhatná a kormánypárt, „ha Gyurcsány velünk, ki ellenünk”… - zárta gondolatait Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.