Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. November 30. 09:05, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Orbán Imre: Figyelmen kívül hagyják a lakosság felvetéseit, a 2019-es menetrend összeállításakor

Orbán Imre: Figyelmen kívül hagyják a lakosság felvetéseit, a 2019-es menetrend összeállításakor

November 22-én a megye közösségi közlekedési helyzetéről tartott beszámolót a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda irodavezetője a Veszprém Megyei Közgyűlésben.

A tanácskozás kapcsán a Mi Hazánk Mozgalom megyei képviselője azt mondta, a polgármesterek, megyei képviselők és a lakosság felvetéseit figyelmen kívül hagyják, mikor megtervezik a következő év menetrendjeit. -A 2019-es évet is nyugodtan nevezhetjük majd a lassú leépülés és a vegetálás időszakának. A Budapest – Győr – Pápa – Celldömölk vasútvonalon nem lesz fejlesztés, nem állítanak be új vasúti kocsikat az utasok kényelme érdekébe, nem állítják vissza a 6 közvetlen gyorsvonat párt Budapest irányába. Egyetlen változás lesz, mégpedig az, hogy az eddig 5.12 órakor induló gyorsvonat helyett Inter City-vel lehet majd Budapestre utazni, mely 1-1 perccel gyorsabb menetidőt jelent - mondta Orbán Imre hozzátéve, ez a pótjegy miatt drágább utazást jelent, ráadásul a környékben lakók autóbusszal nem érik el a vonatot, a korai indulása miatt.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy öt éve emlegetnek problémákat, melyeket az igazgatóság évről-évre figyelmen kívül hagy. A képviselő a következőket javasolja a megye közlekedésének javításával kapcsolatban:

  • A Budapest – Győr – Pápa – Celldömölk szárnyvonal pályavonalának felújítása, a vasútállomások korszerűsítése, a Budapest – Győr – Szombathely szárnyvonal IC forgalmának átterelése a felújított szárnyvonalra.Így be lehetne kapcsolni Pápát, Celldömölköt és Sárvárt is az IC forgalomba, növelni lehetne az utaslétszámot.
  • A Cuha-völgyi vasút tekintetében plusz egy vonatpár beállítása a kora délutáni időpontban, mert jelenleg egy 4 órás „lyuk” van a menetrendben.
  • A Budapest – Székesfehérvár – Tapolca szárnyvonal korszerűsítése, és a XXI. századnak megfelelő gépjárműpark állományba állítása.
  • A várpalotai, veszprémi, ajkai, devecseri, pápai, tapolcai, zirci vasútállomások felújítása, fűtött várótermek kialakítása.
  • A Csorna – Pápa vasútvonalon normális menetrend kialakítása.
  • Amennyiben sor kerül a párhuzamos közlekedés felszámolására, úgy vegyék figyelembe a településvezetők és az utazó közönség igényeit.
  • Az autóbusz közlekedés tekintetében alakítsanak ki olyan menetrendet, amely a XXI. század követelményeinek megfelel.
  • A megye nagyobb városainak vasútállomásain és autóbusz pályaudvarain szereljenek fel jegykiadó automatákat.
  • A pápai helyközi autóbusz pályaudvar korszerűsítése, kiemelten az autóbuszállásokra és a pályaudvar útfelületének felújítására

- áll a politikus közleményében.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.