Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 10. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Orbán Imre az útfelújításokról

Orbán Imre az útfelújításokról

A Jobbik pápai elnöke szerint nincs átlátható, konkrét elgondolási terv a Pápa környéki útfelújítások végrehajtására, csupán tűzoltás folyik ezen a területen is.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő múlt heti, pápa környéki útfelújításokkal kapcsolatos sajtótájékoztatója kapcsán beszélt Orbán Imre. Elmondta, 2002-es választási kampány óta standard ígeret a 83-as út kerszerűsítése és a Celldömölk-Győr közötti vasútvonal villamosítása. - Az azóta eltelt 12 évben nem történt semmi, annak ellenére sem, hogy Pápa város gazdasági tervében, mely befektetőt hivatott a városba csábítani, első helyen szerepel a város jó megközelíthetőségére való figyelemfelhívás.

A jobbikos politikus további súlyos problémákat sorolt a környéken. Elmondta, a másfél év alatt felújított Rába-hídon továbbra sem lehet akadálymentesen közlekedni, a Kovács Zoltán által említett Pápa-Szilsárkány útnak pedig még a felét sem csinálták meg, Szany után gyakorlatilag életveszélyes a közlekedés. A 83-as út tekintetében a 2015-ös tervekről beszélt Kovács Zoltán, de hihetünk-e neki az elmúlt 12 év tükrében - fogalmazott Orbán Imre.

A Jobbik szerint a 83-as út Győr-Pápa közötti szakasza jelen állapotában alkalmatlan a fejlesztésre, így mielőbb szükséges lenne egy új koncepció kidolgozására. - Évekkel ezelőtt javaslatot tettem a Veszprém Megyei Közgyűlésben egy É-D irányú, Győr, Pápa, Celldömölk, Keszthely közötti közlekedési folyosó létrehozására, melyet akkor lesöpörtek az asztalról. Úgy gondolom, hogy ebben a kérdésben konszenzust kellene kialakítani, mert a fejlesztéseket nem lehet már tovább halogatni - zárta gondolatait Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.