Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Január 30. 10:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

Orbán Imre: a rendőrség egy része nem megfelelően látja el feladatát

Orbán Imre: a rendőrség egy része nem megfelelően látja el feladatát

A Jobbik pápai elnöke éles kritikát fogalmazott meg a megyében szolgálatot teljesítő rendőri erők munkájával kapcsolatban. A politikus sajtótájékoztatóján a holokauszt témakörében is szólt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém Megyei Rendvédelmi Kabinetjének közleményéből idézett a párt pápai elnöke szerdai sajtótájékoztatóján: - Sajnálattal állapítjuk meg, hogy a megyében szolgálatot teljesítő rendőri állomány egy része képtelen tisztességesen ellátni feladatát, mert a megye egyes rendőri vezetői politikai megrendelésre a bűn felderítése és üldözése helyett mozgalmunk képviselőit, tagjait vegzálják a végrehajtói állománnyal.

Orbán Imre több olyan esetet említett, melyek szerinte ezt támasztják alá. - Miért van az, hogy pápai rendőrbűnözők beverik a fejét az előállítottnak, majd még ők tesznek feljelentést ellene? Miért van az, hogy állampolgári jogait gyakorló bejelentőt nevetségessé teszik egyes kapitányságokon? Az, hogy egyes feljelentéseket (hulladékgazdálkodás rendjének megsértése) elfektet a rendőrség, noha mindenki tudja, kik az elkövetők, kik az adott ingatlan tulajdonosai?

A politikus elmondta továbbá, hogy az elmúlt időszakban több alkalommal egyeztettek rendőri vezetőkkel, ám megállapításuk szerint kevés sikerrel. - Mozgalmunk nem a statisztikák alapján ítéli meg a rendőrség munkáját. A mi mércénk a relatív biztonságérzet - mondta el Orbán Imre.

Nem vagyunk felelősek a zsidók deportálásáért

A Jobbik pápai elnöke sajtótájékoztatóján ismét érintette a holokauszt témakörét, ezúttal annak kapcsán, hogy a kormányzat jövőre, a vészkorszak 70. évfordulója alkalmából létrehozta aMagyar Holokauszt 2014 Emlékbizottságot. - Mi, ma élő magyar emberek sem 1944-ben, sem azóta és különösen 2014-ben nem tartjuk magunkat felelősnek a zsidók II. világháborús deportálásáért. Személyünk elleni kollektív bűnösséggel történő megvádolásnak tekintjük, ha a nevünkben bárki, bármilyen bocsánatkérést fogalmaz meg vagy fizet a mi adónkból bármilyen összegben kártérítést a zsidóság felé. Mi nem követtük el azt, amit az emlékbizottság a magyarság egészére terhel rá - fogalmazott Orbán Imre.

- Mindezek alapján mi, 10 millió ártatlan magyar ember, nem kívánunk bocsánatot kérni a zsidóságtól és nem fogadjuk el, hogy a mi munkánkból származó adóból akár egyetlen fillér kártérítést is fizessenek, mert nincs miért! Vezekeljenek és fizessenek a bűnösök! De csak ők! - tette hozzá.

- Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy erre a programra is csak a más nemzetiség számára e célra biztosított mértékű támogatást nyújtson, annak ellenére is, hogy a zsidóság, mint népcsoport nem is szerepel a magyar nemzetiségek listáján - zárta gondolatait Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.