Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. December 12. 18:06, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Orbán Imre: A nyílt levél minden szavát fenntartom

Orbán Imre: A nyílt levél minden szavát fenntartom

A politikus szerint a helyi MSZP, DK és Fidesz politikusai szövegértési problémákkal küszködnek, ő nem a holokauszttal kapcsolatban beszélt történelemhamisításról.

Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke múlt hét csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a pápai zsinagógában elhelyezett "Elfeledett Szomszédaink" című kiállítással kapcsolatban. A politikus nyílt levelét olvasta fel, melyet a pápai középiskolák igazgatóinak címzett. Ebben többek között az áll, hogy a diákokat a kiállítás megtekintésére kényszerítik, így a cionista propaganda eszközévé teszik őket. Később a helyi Fidesz, az MSZP és a DK is elhatárolódott a Jobbik helyi elnökének ezen megnyilatkozásától.

Orbán Imre mai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, elgondolkodtató, hogy a Fidesz és az MSZP közösen tartott nyilatkozatot az ügyben. - A közös gyökerek és gazdasági érdekek ezer szállal kötötték már össze eddig is a két pártot. Sajnálom, hogy Áldozó Tamás és Grőber Attila olyan szavakat adott a számba, melyeket nem mondtam. Javaslom, ismételten olvassák el az általam megírt sajtóanyagot. Higgadjanak le és ismerjék el, feleslegesen riogatták a közéletet a nem létező fasisztaveszéllyel.

Orbán Imre megismételte akkori mondatait: Felháborítónak tartom, hogy 22 évvel a módszerváltás és két évvel a fülkeforradalom után még mindig elsőszámú feladat a történelemhamisítás és az agymosás. Nagyon sajnálom, hogy a történelem bemutatásán túl a tárlat és a Pápai Zsidó Kulturális és Hagyományőrző Egyesület vezetője az objektivitást mellőzve, cionista propagandával traktálja a diákokat, a magyar történelem egyik kiemelkedő alakját, Horthy Miklóst becsmérelte a tárlatvezetés során. Az akkori sajtótájékoztatón a sajtó kérdésére elmondtam, a történelemhamisítást természetesen nem a holokausztra, hanem a Horthy Miklóssal kapcsolatban elhangzottakra értem. Amennyiben a fenti szavak kimerítik a holokauszt-tagadás tényét, úgy Grőber, Áldozó, Jabronka és Kerecsényi urak tegyék meg a feljelentést ellenem. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor minimum egy bocsánatkérést várok tőlük - mondta Orbán Imre.

Azon kérdésünkre, hogy egyes hangok összefüggésbe hozták mondatait Gyöngyösi Mártonnak a parlamentben tett elhíresült felszólalásával,a politikus elmondta: Amit Gyöngyösi Márton mondott, azért neki kell felelősséget vállalni, amit én mondtam, azért pedig nekem. Lehet itt helyi fasizmus elleni fellépést kreálni, de úgy gondolom, nem ez a dolog lényege. Cirkusz az kell a népnek, de ha újra elolvassák a mondataimat, akkor kiderül, nem azt mondtam, amiért támadnak - fogalmazott.

Orbán Imre egyúttal bejelente 2013. március 21-én "Elfeledett Hőseink" címmel demonstrációt és utcai találkozót szervez Pápán. - Az időpont nem véletlen. 1919 március 21-én történe a kommunisták első hatalomra jutása hazánkban - mondta Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 09:05, kedd | Helyi

Ezek a csapatok lesznek a Perutz ellenfelei az NB III nyugati csoportjában

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette az NB III-as labdarúgó bajnokság 2020/2021-es idényének csoportbeosztásait. A 60 klub három 20 csapatos csoportban küzd meg egymással.

2020. Július 10. 14:05, péntek | Helyi

Csak az idei év végére lesz rend a Wesselényi utcában

Igaz, addigra teljes szélességében új burkolatot kap az úttest.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.

2020. Július 09. 11:16, csütörtök | Helyi

Újra működik a szökőkút a Fő téren

Az utolsó simításokat végzik a márciusban megrongálódott szökőkút javítási munkálatai során.