Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 23. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Orbán Imre: A belügyminiszter vonja ki a rendőrséget a kampányból

Orbán Imre: A belügyminiszter vonja ki a rendőrséget a kampányból

A párt helyi elnöke a Marcal áradásáról is beszélt mai sajtótájékoztatóján.

Elmondta, az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt újra kilépett medréből a folyó Egyházaskesző és Nemesgörzsöny között, ezért a műutat is le kellett zárni. A politikus arra emlékeztetett, hogy a tavalyi áradáskor is több száz hektárnyi termőföld került víz alá, azóta pedig semmi nem történt a gátakon, mely megelőzte volna az újabb problémákat. Az Egyházaskeszőt Nemesgörzsönnyel összekötő út egy rövid szakaszán jelenleg is derékig érő víz áll, ami miatt 30 kilométeres kitérőre kényszerülnek a helyiek. Orbán Imre szerint karban kellene tartani a folyót, rendszeresen kellene kotorni a medret és kaszálni a part növényzetét, továbbá záportározókat kellene építeni.- Beszéltem olyan gazdákkal, akik idén már nem tudják learatni a kukoricájukat. Szénabálák is állnak a vízben, így az állatoknak sem lesz elegendő takarmány. A károsultaknak még a tavalyi kárt sem térítették meg. Az ott lakók jogosan várnák el, hogy az illetékesek empátiával közelítsenek problémáikhoz - fogalmazott a jobbikos politikus.

Orbán Imre arról is beszélt, hogy a városvezetők és a rendőrség mobil fogadóórát tartottak Devecser több pontján. Véleménye szerint kampányfogásról van szó, mivel az elmúlt négy évben egyetlen alkalommal sem tettek hasonlót. - Egyetértek azzal, hogy a rendőrség együttműködik a helyi önkormányzattal, de ez az egész önkormányzati ciklus időtartamára vonatkozik, nem csupán a kampány idejére - mondta Orbán Imre, aki a Jobbik Veszprém Megyei Rendvédelmi Kabinetjének vezetőjeként nyílt levelet is írt az ügyben a belügyminiszternek, melyben a rendőrség kivonását kéri az önkormányzati kampányból.

Címkék: jobbik, Marcal, orbán imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.