Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 05. 07:57, péntek | Belföld
Forrás: Infopapa.hu

Orbán: A szakértők azt mondták, tragédia lesz, ha nem lépünk

Orbán: A szakértők azt mondták, tragédia lesz, ha nem lépünk

Nem volt más választásunk. Ezek járványügyi szakkérdések, hogy milyen tendenciák vannak. A szakemberek egyértelműen fogalmaztak, tragédia lesz, ha nem lépünk - fogalmazott a kormányfő ma reggeli rádióinterjújában.

Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvét környékén nyithassunk. Március 15. után a konzultáció eredményét figyelembe véve megtervezzük, hogy erre mikor kerítsenek sort – folytatta a Orbán Viktor.

Lesz nőnap!

Mivel a virágüzletek megvárásolták árukészletüket a március 8-i nőnapra, hétfőn a virágboltok még nyitva maradhatnak!

A legnehezebb időszakra kell felkészülni, az intézkedések is ehhez a tényekhez igazodnak. Ezért döntöttek úgy, hogy a digitális oktatás marad a középiskolában. Lehet, hogy a bölcsődéket is be kell zárni, de megpróbálják nyitva tartani őket – fejtette ki a miniszterelnök.

Ami a bértámogatást illeti, a kört mindenkire kiterjesztik, a katásoknak nem kell fizetni ebben az időszakban, a bérleti díjakat is elengedik, az egész márciusi hónapra.

Mivel a koronavírus mutánsait különleges üdülőhelyekről érkezők hozzák be, Orbán Viktor arra kér mindenkit, hogy a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkathalasszák el.

Az oltásoknál van némi technikai zavar – árulta el a miniszterelnök. Elmondása szerint beoltottak 800 valahány ezer embert úgy, hogy eddig összesen 2 millió 800 ezren regisztráltak. Húsvétra 2 millió 400 ezer oltásnál fognak járni, július elejére 8 millió fölé nő a szám, akkorra elvileg mindenkit be fognak oltani.

Fotó archív (MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő