Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 29. 13:53, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Immáron hagyománynak számít Pápán, hogy a város polgármestere elismerést nyújt át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek. Ezúttal az egyik biztonsági cég helyi vezetője is csatlakozott dr. Áldozó Tamáshoz.

A Városházán megtartott alkalmon elsőként dr. Áldozó Tamás köszöntötte a jelenlévőket. A polgármester gratulált a rendőröknek, kiemelve, a Pápai Rendőrkapitányság több munkatársa az elmúlt időszakban kiemelkedő tevékenységével hozzájárult kapitányság eredményességéhez, a pápaiak biztonságérzetének növeléséhez, a közbiztonság javításához, ők azok, akiket ezen az alkalmon megjutalmaz az önkormányzat.

Regdon László ezredes, a Pápai Rendőrkapitányság vezetője szintén gratulált kollégáinak. Mint mondta, megtisztelőnek tartja, hogy a polgármester jutalmazással is kifejezi, hogy a város számít a pápai rendőrök áldozatos munkájára. Az ezredes azt kívánta, hogy a következő évben is maradjon meg ez a hagyomány és a rendőrség és az önkormányzat közötti kiváló együttműködés.

Egy pápai üzem sérelmére elkövetett betörést követően, 2021. november elején lefoglalt nagyszámú bűnjel kezelése során kiemelkedő szakmai tevékenységet nyújtottak, ezért munkájuk elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Király Ádám rendőr főtörzsőrmester bűnügyi technikust, valamint Halbik-Sódli Edina rendvédelmi igazgatási alkalmazottat.


2021 szeptemberében rövid időn belül felkutatta és előállította azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az egyik pápai önkiszolgáló autómosó sérelmére elkövetett rongálás elkövetésével, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Hegyi Roland rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízottat.

2021 októberében gyors és szakszerű adatgyűjtésüknek köszönhetően rövid időn belül beazonosították ugyanezen pápai önkiszolgáló autómosó sérelmére elkövetett rongálás elkövetőjét, ezért munkájuk elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Némethy Zsolt rendőr törzsőrmester járőrparancsnokot, valamint
Regenye Martin rendőr őrmester járőrvezetőt.

Az őszi hónapokban több alkalommal is szakszerűen döntött a családon belüli erőszak körébe sorolható események alkalmával az ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésének indokoltságáról. Magabiztosan látja el a feladatai szolgálatparancsnokként és a közterületi intézkedések során is, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Kölkedi Tibor rendőr törzsőrmester megbízott szolgálatparancsnokot.

Pályakezdő rendőrként kiemelkedő fegyelemmel és lelkiismeretesen látja el szolgálatát, a déli határszakasz megerősítése miatti átrendelések során kiemelkedő szolgálatellátás jellemezte tevékenységét, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Bognár Dávid rendőr őrmester járőrt.

A szolgálatparancsnoki feladatait kiemelkedően látja el, minden esetben számíthatnak rá a kollégái, szaktudásával segíti a pályakezdő rendőröket, kérdéseikkel bármikor fordulhatnak hozzá, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Sipőcz László rendőr törzszászlós szolgálatparancsnokot.

A Veszprém megyei rendőrkapitányságokhoz viszonyítva kiemelt számú körözési eljárást folytat le a Pápai Rendőrkapitányság, amelyekhez mind a körözési akciók megtervezése, mind az eljárások szakszerű lefolytatása szükséges, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Potháczki Éva rendvédelmi igazgatási alkalmazottat.

2021 októberétől közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettesként magas színvonalon látja el az osztályvezetői feladatokat is, kiemelt figyelmet fordít a gyorsított eljárások szakszerű lefolytatására, valamint a közrendvédelmi ággal összehangoltan sikeres közlekedési akciókat koordinál, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Horváth Tibor rendőr őrnagy osztályvezető-helyettest.


A vizsgálati osztályvezető távollétében ellátja az osztályvezetői feladatokat, valamint szaktudásának, precizitásának köszönhetően a nehezebb megítélésű büntetőeljárások lefolytatásában is sikereket ér el, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Nagy Tamás rendőr őrnagy osztályvezető-helyettes.

2021. szeptember végéig közlekedésrendészeti osztályvezetőként, azóta pedig megbízott bűnügyi osztályvezetőként magas színvonalon látja el az osztályvezetői feladatokat, számos bűncselekmény felderítése szakmai tudásához köthető, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Derczó Zoltán
u rendőr százados megbízott bűnügyi osztályvezetőt.

Intézkedéseinek köszönhetően az elmúlt időszakban javult a közterületek biztonsága, céltudatos és fegyelmezett vezetőként magas szinten irányítja a közrendvédelmi állományt, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesíti Bauer Tibor r.alezredes közrendvédelmi osztályvezetőt.

A Patent Security a Pápai Rendőrkapitányság részére pénzadományt ajánlott fel, ezért a kapitányság két munkatársának Regdon László r. ezredes rendőrségi főtanácsos kapitányságvezető úr és Csuka István pénzjutalmat adott át.

Egy asszony 2021. november 13-án délután értesítette a rendőrséget arról, hogy aznap délelőtt nevelt lányának volt élettársa megfenyegette azzal, hogy rágyújtja a házát, majd még aznap délután engedély nélkül elvitte a lánya gépkocsiját. A 39 éves férfi később olyan manővert tett az autóval, amellyel veszélyeztette a járdán közlekedő bejelentő testi épségét. A helyi lakost másfél órán belül elfogta és előállította, ezért a felajánlott adományból pénzjutalomban részesült Császár Marcell rendőr törzsőrmester kiemelt főhatárrendész.

Egy férfi 2021. október 7-én és november 9-én hajnalban betört egy pápai üzembe, majd annak raktárhelyiségéből késeket, konyhai felszereléseket és elektronikai eszközöket lopott el több százezer forint értékben, továbbá megpróbált bejutni az irodahelyiségbe is, ahol a cég bevételét tárolták. A szakszerű és gyors adatgyűjtés
eredményeként azonosította a 44 éves győri elkövetőt, akit 2021. november 9-én nyomozók elfogtak majd gyanúsítottként kihallgattak, ezért felajánlott adományból pénzjutalomban részesült Tringli Roland r. főhadnagy kiemelt főnyomozó.

Az utóbbi két jutalmat Csuka István, a Patent Security területi igazgatója adta át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.