Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2011. Október 06. 08:17, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, InfoPápa

Október 6. - nemzeti gyásznap

Október 6. - nemzeti gyásznap

Országszerte megemlékezéseket tartanak az aradi vértanúk napján, amelyet 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánított a kormány. Városunkban 18 órától tartják a hivatalos megemlékezést a Március 15. téren.

Pápán este 6-tól tartják a hivatalos megemlékezést az aradi vértanúk kivégzésének 162. évfordulóján. Emlékbeszédet mond Bocskay László önkormányzati képviselő. Közreműködnek a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. Az emlékezés a Március 15. téren lesz.

A Parlament előtti Kossuth Lajos téren reggel 8 órakor félárbocra engedik a nemzeti lobogót; a tiszteletadáson részt vesz Schmitt Pál köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a Fiumei úti nemzeti sírkertben emlékezik meg, és helyez el koszorút a Batthyány-mauzóleumnál.

1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 17:40, szerda | Helyi

Elütöttek egy gyalogost a Gróf út és a Szabadság út kereszteződésénél

A baleset a körforgalomnál lévő gyalogátkelőhelyen történt.

2019. November 20. 13:28, szerda | Helyi

Velünk éltek, legendák lettek - Portrévázlatok pápaiakról

Molnár Lajos könyvében 33 olyan pápai személyiség jelenik meg, akik az utóbbi bő fél évszázad meghatározó alkotói voltak a városnak.

2019. November 18. 20:38, hétfő | Helyi

Ittasan vezetett, elfogták

A rendőrök egy 21 éves nyárádi sofőrt állítottak elő.

2019. November 18. 18:49, hétfő | Helyi

EMMI: Nincs terítéken kórházak bezárása és intézmények összevonása

A Népszava írt többek között arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer átalakításának részeként a pápai kórházban csupán a szakrendelések és az egynapos sebészeti ellátás maradna.