Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Augusztus 23. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Okostelefon helyett értéktelen tárgyakat küldött a csaló

Okostelefon helyett értéktelen tárgyakat küldött a csaló

A rendőrség mindenkit arra bíztat, hogy körültekintően járjanak el internetes vásárlások alkalmával.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta azt a nyomozást, melyet csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott a 27 éves Sz. István etyeki lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2013. április közepén egy pápai és egy mohácsi személyt is megkárosított azzal, hogy az egyik hazai internetes kereskedelmi portálon általa kínált nagyobb értékű telefonkészülék helyett jóval értéktelenebb tárgyakat – használt mobiltelefonokat, karórát, festékpatront – küldött meg részükre. A mohácsi sértettől több mint ötvenezer forintot szerzett meg jogtalanul a csaló, ám a pápai sértett esetében már nem volt ilyen „szerencsés”. A jóhiszemű vásárló ugyanis a csomag kibontását követően azonnal a rendőrséghez fordult, így a nyomozók a postán még le tudták foglalni a kifizetett utánvételi díjat, ami visszakerült jogos tulajdonosához.

Sz. István gyanúsított kihallgatásakor részletes beismerő vallomást tett.

Az eljáró szerv az ügyben keletkezett iratokat 2013. augusztus 21-én vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy az internetes vásárlások alkalmával minden esetben körültekintően járjanak el! Az utánvétes csomagküldő szolgáltatás választása helyett célszerűbb a termék személyes átvétele, így elkerülhető, hogy a csomag kibontásakor „kellemetlen meglepetés” érje a vásárlót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.