Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 04. 09:41, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ők nyerték A Dal 2018 harmadik válogatóját

Ők nyerték A Dal 2018 harmadik válogatóját

Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert triója nyerte A Dal 2018 harmadik válogatóműsorát szombaton.

A zsűri döntésével még Horváth Tamás, a Maszkura és a Tücsökraj, a Ham ko Ham, valamint Horváth Cintia és Balogh Tomi duója, a nézők szavazataival Gulyás Roland jutott tovább az elődöntőbe a közmédia showműsorában.
Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert Életre kel című dala 44 pontot kapott a zsűritől, mögötte 42 ponttal Horváth Tamás végzett, aki a Meggyfa című számot adta elő. Szintén továbbjuttatta a zsűri az egyaránt 38 pontos Maszkura és a Tücsökrajt (Nagybetűs szavak), valamint a Ham ko Hamot (Bármerre jársz), valamint Horváth Cintiát és Balogh Tomit (Journey - Break Your Chains), akit a három 37 pontos produkció közül választott ki a zsűri.

A Duna Televízióban látható harmadik válogatón a négy zsűritag - Schell Judit, Both Miklós, Mező Misi és Frenreisz Károly - értékelte a produkciókat. A nézők sms-ben szavazhattak kedvencükre. A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival Gulyás Roland és a HYPNOTIZED című dal lett, így az énekes is bekerült az elődöntőbe.

A Dal 2018 előző két válogatójából összesen 12 produkció már továbbjutott, a mostani hat produkcióval pedig kialakult az elődöntők mezőnye. Az elődöntőket február 10-én és 17-én rendezik, ezekből négy-négy dal jut a döntőbe, amelyet február 24-én tartanak.

A közönség idén újra online szavazáson döntheti el, hogy melyik feldolgozás kapja A Dal 2018 Akusztik fődíját. A nyertes a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV. Az akusztikus feldolgozások mostantól elérhetőek A Dal 2018 hivatalos oldalán. Szavazni az adal.hu "Akusztik" menüpontjában február 21., szerda 24.00 óráig lehet.

Bővebb információ A Dal 2018-ról adal.hu oldalon és a műsor Facebook oldalán található.

Címkék: A dal, da, válogató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.