Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 13. 13:02, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Nyárra hungarikum lehet a védőnői szolgálat

Nyárra hungarikum lehet a védőnői szolgálat

Akár már a nyárra megkaphatja a hungarikum címet a jövőre százéves magyar védőnői szolgálat - közölte Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti (EP-) választási listavezetője és Bábiné Szottfried Gabriella, a védőnői hálózat megújításáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten.

Pelczné Gáll Ildikó a sajtótájékoztatón európai szinten is egyedülállónak nevezte a védőnői szolgálat tevékenységét, szakmai felkészültségét és szervezettségét, hiszen egyszerre foglalkozik a gyermekgondozással, a várandós kismamákkal, a gyermekágyas édesanyákkal és a szűrésekkel is.
A magyar hálózat példaértékű lehet más európai uniós tagállamoknak is, továbbá cél, hogy a védőnőképzés európai központja Magyarországon legyen - mondta a kormánypárt alelnöke, EP-listavezetője.
Hangsúlyozta, hogy a kormányzat a jövőben is kiemelt figyelmet fordít majd a védőnőkre, csakúgy, mint az elmúlt négy évben, amikor az erkölcsi elismerésen túl anyagi megbecsülésben is részesítette a szolgálatot.
Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos a tájékoztatón úgy fogalmazott: "a védőnői szolgálat a mi nemzeti kincsünk".
Az elmúlt négy évben 4,4 milliárd forinttal emelték meg a védőnői szolgáltatás támogatásának összegét - közölte, hozzátéve, továbbra is azon vannak, hogy javítsák a dolgozók helyzetét és munkakörülményeit, ezért is indították el a szolgálat újjászervezését.
Bábiné Szottfried Gabriella kérdésre elmondta, az új kormány megalakulásáig - később pedig várhatóan az azt követő időszakra is - meghosszabbították miniszteri biztosi megbízatását.

Címkék: EP2014-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.