Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2019. Június 06. 19:38, csütörtök | PR

Nyári alapdarabok gyerekeknek

Nyári alapdarabok gyerekeknek

Minden szezon előtt be kell szereznie a szülőknek az aktuálisan fontos ruhadarabokat. Ha éppen gyorsan növő korszakában van gyermekünk - amely időszak olykor igen váratlanul csak le -

- akár egy szezonban több méretet is kell majd vennünk. Lássuk, hogy készüljünk a nyárra!

A kiskorúak gyakran nagyon elfoglaltak ahhoz - a világgal, az aktuális játékkal -, hogy szóljanak, túl meleg nekik egy ruhadarab, vagy épp fáznak, netán kezdenek kiszáradni. Bizony van, aki felnőttként jön rá, hogy mindig túl volt öltöztetve és majd megsült, mert ‘illendően’ harisnya volt rajta a nyári ruhához.
A forró napokon fokozottan kell tehát figyelnünk, és okosan kell öltöztetnünk a csemetéket.

Könnyű anyagú, laza darabok

A Balaton-parton nem kell a kisfiúknak kis inges, ünneplő nadrágos ‘dandyknek’ lenniük, a kislányoknak is felesleges minden kiöltöztetés. Ha kicsit szabadon engedjük őket, úgyis koszosan és gyűrötten kapjuk vissza a ruhákat.
Szavazzunk a könnyű, strapabíró, lehetőleg természetes anyagú, például lenvászon ruhadarabokra: sortra, pólóra, ruhára. A világos színek visszaverik a napfényt, viszont fehér nadrágban nem lehet játszani. Nem kell minden darabnak világosnak lennie tehát.

Sapka nélkül sehová

Ha süt a nap, védjük a kicsik fejét valamilyen fejfedővel. Az egész piciknek tarkót védő sapka ideális, de a nagyobbakat is jobban árnyékolja a szalmakalap vagy a ‘Surda sapka’ típusú körkarimás fazon.
A hátul hálós baseballsapkát sokan ajánlják, ez tényleg remek abból a szempontból, mert nem lehet benne megizzadni, de tűző napon nem nyújt kellő védelmet.
Emellett ne feledkezzünk meg arról, hogy 50-es faktorszámú naptejet javasolnak a szakembereknek a gyerekeknek minden esetben, és mindazoknak, akiknek a bőre leégéssel, pirulással reagál első ízben a napra.


Ismerkedjünk meg az újfajta szandálokkal

Külön kérdéskör a nyári gyerek lábbeliké. Sokan ódzkodnak a szandáloktól, mivel elöl nyitottak, és nem védik a lábujjakat. Ma már az aktív gyerekeknek (és melyikük nem az?) léteznek elöl részben zárt szandálok, amelyek védik is a lábfejet, de hagyják is szellőzni. Érdemes egy ilyenbe beruházni, és nem aggódunk többé erdei séta alatt vagy a játszótéren.
A strandpapucs nem nappali viselet a hét-nyolc év alatti gyerekeknek, de már vannak pántos verziók, amelyek átmenetet képeznek a papucs és a szandál között, ezek már biztonságosak.
Mindezt persze mi kitaláljuk, megtervezzük, és beszerezzük a kötelező minimum egy heti öltözködésre elég kollekciót. Majd gyermekünk eldönti, hogy mit hajlandó felvenni, mit nem, és a sapkaviselésért cserébe korrumpáljuk egy jégkrémmel.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 16. 13:03, péntek | PR

A Randi szoftverként letölthető kereskedési felületéről

A Random Capital Randi nevű szoftverként letölthető kereskedési felületét az a célkitűzés hívta életre, hogy a kliensek számára lehetővé tegye a tőkepiacokon való kereskedés legegyszerűbb és leggyorsabb módját.

2019. Augusztus 16. 13:00, péntek | PR

Érdemes-e házilag kerítést építeni?

Az otthonunk körül mindig találunk tennivalót, szerelni valót, barkácsolni valót.

2019. Augusztus 16. 12:58, péntek | PR

Hogyan turbózzuk fel a hálószobát?

Mikor az ember új helyen éjszakázik, nagyon jó szolgálatot tehet egy kis extra fény. Sőt, a legjobb, ha még nem is nekünk kell ezt szolgáltatni, hanem csak egy mozdulat, és már látunk is.