Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2011. Szeptember 12. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Nyár az őszben: százéves rekord dőlt meg

Nyár az őszben: százéves rekord dőlt meg

Százéves hőmérsékletrekord dőlt meg: Bugacon 34 és fél fokot mértek. A fővárosi strandokon teltház volt, a mediterrán térségből érkező meleg az előrejelzés szerint a hét végig kitart.

Hiába mutatta a naptár szeptember második hétvégéjét, a budapesti strandok már vasárnap délelőtt megteltek.

Szűcs Panni, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szóvivője azt mondta: júliusban nagyon rossz idő volt, akkor a cégnek ez egy több mint 100 millió forintos bevételkiesést jelentett, ezért is próbálja a vezetés meghosszabbítani a nyitva tartást, hátha ezt a bevételkiesést lehet kompenzálni.

A Velencei-tónál a forgalom jóval kisebb volt, mint a fővárosban, a gárdonyi szabadstrandon néhány család lézengett. A tó vizét 19 fokra hűtötte vissza a hidegfront az elmúlt másfél hétben.

A több mint százéves napi melegrekord megdőlt: 1905-ben 33,8 fokot mértek szeptember 11-én Orosházán, most Bugacon 34 és fél fokot.

Üveges Zoltán meteorológus a hírTV-nek azt mondta: jelenleg az időjárásban a nyárias idő folytatódik, délnyugat felől folyamatosan meleg levegő érkezik a mediterrán térségből a Kárpát-medencébe, ez okozza a mostani későnyári-nyári időjárást.

Ha marad a nyárias ősz, Budapesten két strand nyitva tartását szeptember 30-ig meghosszabbítják. (pr)

hírTV

Címkék: hőmérséklet

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 07:54, péntek | Belföld

A Kúria öttagú tanácsban bírálhatja el újra a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügyét

A Kúria öttagú tanácsban bírálja majd el újra a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügyét, ha abban felülvizsgálati indítvány érkezik - közölte a legfelsőbb bírói fórum csütörtökön az MTI-vel.

2020. Február 21. 07:20, péntek | Belföld

Megállapodtak az iskolai karateoktatásról

Együttműködési megállapodást írtak alá a karate sportág testnevelési órák keretében megvalósuló oktatásáról.

2020. Február 21. 05:02, péntek | Belföld

Melegszik az idő a hétvégén

Pénteken még egy hidegfront hatására sokfelé lesz viharos szél, de aztán melegszik az idő a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2020. Február 21. 05:00, péntek | Belföld

Spanyolok vertek meg egy jegyellenőrt a Keleti pályaudvarnál

Elfogtak a rendőrök egy spanyol férfit és egy nőt, akik a Keleti pályaudvarnál megütöttek egy jegyellenőrt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.