Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2011. Szeptember 12. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Nyár az őszben: százéves rekord dőlt meg

Nyár az őszben: százéves rekord dőlt meg

Százéves hőmérsékletrekord dőlt meg: Bugacon 34 és fél fokot mértek. A fővárosi strandokon teltház volt, a mediterrán térségből érkező meleg az előrejelzés szerint a hét végig kitart.

Hiába mutatta a naptár szeptember második hétvégéjét, a budapesti strandok már vasárnap délelőtt megteltek.

Szűcs Panni, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szóvivője azt mondta: júliusban nagyon rossz idő volt, akkor a cégnek ez egy több mint 100 millió forintos bevételkiesést jelentett, ezért is próbálja a vezetés meghosszabbítani a nyitva tartást, hátha ezt a bevételkiesést lehet kompenzálni.

A Velencei-tónál a forgalom jóval kisebb volt, mint a fővárosban, a gárdonyi szabadstrandon néhány család lézengett. A tó vizét 19 fokra hűtötte vissza a hidegfront az elmúlt másfél hétben.

A több mint százéves napi melegrekord megdőlt: 1905-ben 33,8 fokot mértek szeptember 11-én Orosházán, most Bugacon 34 és fél fokot.

Üveges Zoltán meteorológus a hírTV-nek azt mondta: jelenleg az időjárásban a nyárias idő folytatódik, délnyugat felől folyamatosan meleg levegő érkezik a mediterrán térségből a Kárpát-medencébe, ez okozza a mostani későnyári-nyári időjárást.

Ha marad a nyárias ősz, Budapesten két strand nyitva tartását szeptember 30-ig meghosszabbítják. (pr)

hírTV

Címkék: hőmérséklet

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 14:08, hétfő | Belföld

Kezdődik a ferihegyi repülőtér 2-es futópályájának felújítása

Hétfőn elkezdődik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályájának felújítása, amelyet az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végeztet el a Budapest Airport.

2020. Szeptember 28. 12:06, hétfő | Belföld

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

2020. Szeptember 28. 10:04, hétfő | Belföld

A kormányt kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tesznek fel azonnali kérdéseket és kérdéseket az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

2020. Szeptember 28. 07:07, hétfő | Belföld

Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől