Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 31. 10:00, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Női ruhába öltözve álcázta magát a tolvaj - Vádemelés

Női ruhába öltözve álcázta magát a tolvaj - Vádemelés

Lopás vétsége és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfi elkövetővel szemben a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség, aki azért öltözött női ruhába, hogy a lopásnál álcázza magát.

A vádirat szerint egy tatabányai autómosóban dolgozó férfi az autómosó bejárati ajtajának kulcsát és riasztójának kódját átadta a vádlottnak, aki tavaly február 28-ről március 01-re virradóan az autómosóba behatolt, és onnan 108.250 forint készpénzt és egy 23.990 forint értékű mobiltelefont tulajdonított el.

A vádlott azért, hogy személyét álcázza, női ruhába öltözve hatolt be a kamerával rendelkező épületbe. Az épületen belül összetörte az öltözőszekrény ajtajait, maró hatású folyadékkal öntötte le a pénztárgépet, és a bankkártyaleolvasót, így azokat használhatatlanná tette, ezzel összesen 219.738 forint kárt okozott a rongálással.
A tolvaj bűntársát a Tatabányai Járásbíróság már korábban elítélte azért, mert a lopáshoz a vádlottnak a kulcs és a kód átadásával segítséget nyújtott.

A lopás tettesét a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el, amely után őt a Tatabányai Járásbíróság ügyészi indítványra előzetes letartóztatásba helyezte.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy őt a bíróság szabadságvesztésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint kötelezze arra, hogy az autómosóban okozott rongálási kárt a sértettnek térítse meg.

Az elkövető cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során