Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 31. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Nemzetközi fotópályázatot hirdetnek a Dunáról

Nemzetközi fotópályázatot hirdetnek a Dunáról

A Duna egy napja címmel hirdet amatőr és profi fotósok számára nemzetközi pályázatot a Capa Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A pályázatra a Duna és a vízgyűjtő területein folyó vizek fontosságát és sokoldalúságát megjelenítő, június 27. és július 1. között készült képeket várnak Magyarország mellett tizenhárom ország fotósaitól - olvasható az MTI-hez elküldött közleményben.

A felhívás témája a Duna és vízgyűjtő területeinek pár napja, középpontban június 29-ével, a Duna nemzetközi napjával. Az eredményhirdetést október 14-én tartják Budapesten.

A fotókat szakmai zsűri bírálja el, tagjai Keleti Éva, Pályi Zsófia, Kovalovszky Dániel és Szalontai Ábel fotográfus, valamint Lukács György, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főtanácsosa.

A tájékoztató idézi Joó István vízdiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna Régió Stratégia (DRS) végrehajtásáért felelős miniszteri biztost, aki hangsúlyozta: 2017-ben a DRS soros elnökségét Magyarország tölti be, ezért az idén kiemelt támogatásban részesül minden olyan kezdeményezés, amely a Duna fontosságára, természeti szépségeire és a művészetekben betöltött szerepére hívja fel a figyelmet.

A Duna vízgyűjtő területének országai 2004. június 29. óta ünneplik a Duna nemzetközi napját abból az alkalomból, hogy ekkor írták alá a folyó és a vízgyűjtő területén lévő folyók megóvására a Duna-védelmi Egyezményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.