Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2011. Július 30. 07:37, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Nem tudott ellenállni a kanca tomporának

Nem tudott ellenállni a kanca tomporának

Tetten értek „szex” közben Hevesen egy férfit, aki munkaadója lovával fajtalankodott. Sietve távozott a helyszínről, az állat gazdája viszont értesítette a rendőröket, akik jegyzőkönyvezték az esetet – írja a Heol.hu.

A kedd esti órákban kapta a hívást a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület elnöke, Botka Tímea is, aki a ló tulajdonosával és rendőrökkel egy időben sietett a helyszínre. Állatorvos szakvéleményét is kérték az ügyben, mivel az állatot el kellett látni. A megyei lap úgy tudja, a ló sérülései több nap múlva gyógyulhatnak be. A ló gazdáját nagyon megviselték a történtek, nem akart már róla beszélni. Az állatvédők viszont segíteni igyekeznek.

– A zoofília nincs benne az állatvédelmi törvényben. Bár az állatot megkínozták, ami történt, mégis „csupán” állatbántalmazásnak minősül. Nem elég egyértelmű az ezzel kapcsolatos szabályozás, ezért írni fogunk az összes állatvédelmi szervezetnek, hogy közös erővel elérjük: fektessék törvénybe az ilyen eseteket, és büntessék meg a tetteseket azért, hogy ne történhessen hasonló a jövőben – fogalmazott Botka Tímea.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: bűncselekmény hiányában nem indult eljárás. A Büntető törvénykönyvben megfogalmazott rendelkezésnek nem felelt meg a feljelentés, mivel az állat nem szenvedett maradandó egészségkárosodást, illetve nem múlt ki.

Az állatvédők megvizsgálják az ügyet, és ha lehet, újabb feljelentést tesznek. (rá)

heol.hu

Címkék: állat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 18:01, hétfő | Kék hírek

Bozótvágó késsel fenyegetőzött

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult nyomozás Barcson.

2020. Január 20. 10:33, hétfő | Kék hírek

Halálos baleset történt Tapsonynál

Halálos közlekedési baleset történt hétfő reggel Somogy megyében - közölték a rendőrség honlapján.

2020. Január 20. 07:41, hétfő | Kék hírek

Időben érkezett a rendőri segítség

Több órája feküdt a földön, a fűtetlen lakásban egy férfi, amikor a bátonyterenyei rendőrök rátaláltak.

2020. Január 19. 06:10, vasárnap | Kék hírek

Börtönbe vágyott, ezért egy tapétavágóval támadott egy nőre

Három órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy tapétavágó kést szorított egy nő nyakához Tök település külterületén.