Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2011. Július 30. 07:37, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Nem tudott ellenállni a kanca tomporának

Nem tudott ellenállni a kanca tomporának

Tetten értek „szex” közben Hevesen egy férfit, aki munkaadója lovával fajtalankodott. Sietve távozott a helyszínről, az állat gazdája viszont értesítette a rendőröket, akik jegyzőkönyvezték az esetet – írja a Heol.hu.

A kedd esti órákban kapta a hívást a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület elnöke, Botka Tímea is, aki a ló tulajdonosával és rendőrökkel egy időben sietett a helyszínre. Állatorvos szakvéleményét is kérték az ügyben, mivel az állatot el kellett látni. A megyei lap úgy tudja, a ló sérülései több nap múlva gyógyulhatnak be. A ló gazdáját nagyon megviselték a történtek, nem akart már róla beszélni. Az állatvédők viszont segíteni igyekeznek.

– A zoofília nincs benne az állatvédelmi törvényben. Bár az állatot megkínozták, ami történt, mégis „csupán” állatbántalmazásnak minősül. Nem elég egyértelmű az ezzel kapcsolatos szabályozás, ezért írni fogunk az összes állatvédelmi szervezetnek, hogy közös erővel elérjük: fektessék törvénybe az ilyen eseteket, és büntessék meg a tetteseket azért, hogy ne történhessen hasonló a jövőben – fogalmazott Botka Tímea.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: bűncselekmény hiányában nem indult eljárás. A Büntető törvénykönyvben megfogalmazott rendelkezésnek nem felelt meg a feljelentés, mivel az állat nem szenvedett maradandó egészségkárosodást, illetve nem múlt ki.

Az állatvédők megvizsgálják az ügyet, és ha lehet, újabb feljelentést tesznek. (rá)

heol.hu

Címkék: állat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 08:06, péntek | Kék hírek

Nőket futtató testvérpár ellen emeltek vádat Somogyban

Nők prostitúciós tevékenységét szervezte és a bevételből tartotta el magát egy somogyi testvérpár az ügyészség szerint, ezért vádat emelt ellenük - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

2020. Augusztus 13. 16:07, csütörtök | Kék hírek

Elsikkasztotta a kórházi liftre kapott pénzt, elítélték

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság egy férfit, aki elvállalta, hogy az esztergomi kórházban betegfelvonót épít, de az arra átutalt pénzt a megélhetésére fordította

2020. Augusztus 12. 11:07, szerda | Kék hírek

Több mint kétszáz embercsempészt fogtak már el idén

Több mint kétszáz embercsempészt fogtak el idén eddig Magyarországon, míg tavaly egész évben százötvenet - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 csatornán.

2020. Augusztus 10. 10:08, hétfő | Kék hírek

Százharmincegy határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

131 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.