Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Március 03. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Létrejött megállapodás a korábbi kollektív szerződésnél jóval takarékosabb, ugyanakkor a BKV dolgozóinak alapvető bérjellegű juttatásait biztosítja.

A béren kívüli juttatások azonban csökkennek, ami mintegy évi 5 milliárd forint megtakarítást eredményez a BKV gazdálkodásában, melyet más intézkedésekkel tovább növelnek.

A Fővárosi Önkormányzat a mai megállapodással minden, a kormány felé tett vállalását teljesítette, hiszen a Közgyűlés a költségvetés elfogadásával szerdán az 1+1 forint elve alapján folytatott tárgyaláson megígért támogatásokról döntött, a vállalt megtakarításokat pedig máris teljesítették. A döntések és a megállapodás nyomán mára minden olyan körülmény elhárult, mely eddig akadályát jelenthette a 32 milliárd forint normatív költségvetési támogatás folyósításának, a zárolás feloldásának.

A BKV fizetésképtelenségének elkerüléséhez a legfontosabb feladat a 2003 és 2009 között az elődök által felvett 78 milliárd forint adósság áprilisig esedékes 40 milliárd forintos részének törlesztése. Ennek érdekében ma és hétfőn a BKV-t finanszírozó összes bank vezetőivel tárgyalást folytattak, melynek célja a hitelek átütemezése. Ehhez azonban állami garanciavállalás szükséges.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

2020. Július 14. 07:15, kedd | Belföld

Elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése

Elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztése a kivitelezésre vonatkozó szerződés hatályba lépésével - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.