Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Július 27. 19:42, péntek | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Nem kábelégetés okozta a Gólyafészek tüzét

Nem kábelégetés okozta a Gólyafészek tüzét

A szomszéd ház melléképületében felhalmozott lomok és ruhaneműk gyulladtak ki. A pápai rendőrök nyomoznak az ügyben. Az étterem tulajdonosa megköszönte az együttérzők támogatását.

A csütörtök este megtartott rendőrségi helyszíni szemlén nem találtak kábelégetésre utaló nyomokat a Gólyafészek vendéglő melletti házban - mondta el a Pápa-ma megkeresésére Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. Mint ismeretes, a belvárosi vendéglátóhely tetőszerkezete tegnap 17 óra 20 perc körüli időben kapott lángra és a tűz elpusztította a teljes tetőt és padlást. A felröppent hírek szerint, a szomszédban kábelt égettek, innen terjedt át a tűz az étteremre. A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói a tegnap esti helyszíni szemlén vizsgálták a tűz kiindulási helyét, a szomszédos ház melléképületét, ahol lomokat, ruhaneműket halmoztak fel az ott élők. Ez a melléképület gyulladt ki, s innen terjedtek tovább a lángok, a kábelégetés gyanúja azonban nem merült fel. Felmerült viszont az, hogy a házban lévő gyerekeknek lehet köze a tűz keletkezéséhez, s az ő gondatlanságuk okozta a melléképület leégését, majd a vendéglő tetőjének pusztulását. A nyomozás folyik, jelenleg a tanúkihallgatásokat, további tanúkutatásokat és az adatgyűjtést végzik a pápai nyomozók.

-Gondatlanságból elkövetett közveszély okozás bűncselekménye miatt folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen - közölte Császárné Elek Veronika, kiemelve - a kábelégetés mellett az étterem ellen irányuló szándékosság gyanúja sem merült fel eddig.

Ma délelőtt a vendéglőben még javában folyt a romok eltakarítása. A tetőből szinte semmi nem maradt, az épületbelsőt az oltófolyadék áztatta szét, a gépek és berendezések közül, amit lehetett kimenekítettek a dolgozók. Németh Balázs, a vendéglátóhely tulajdonosa akkor épp a kárszakértő érkezését várta, meglátása szerint 15-20 millió forintos kár keletkezett az épületben.

-Szerencsére akkor éppen nem volt sok vendég az étteremben, így az ő és a dolgozók kimenekítése nem okozott problémát. A tető régi, száraz faanyaga, a konyhából felszálló zsíros párával átitatva esélyt sem adott a tűzoltóknak, hogy megmentsék a pusztulástól az épület tetejét - fogalmazott, majd hozzátette - tegnap este óta nagyon sokan kerestek meg, hogy sajnálatukat kifejezzék és nagyon sokan felajánlották segítségüket is. Köszönöm mindenkinek.
Az étterem tulajdonosa úgy véli, néhány hét alatt helyre tudják állítani az épületet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.