Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 09. 17:11, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Nem gázrobbanás történt, hanem gránát robbant a váci lakásban

Nem gázrobbanás történt, hanem gránát robbant a váci lakásban

A rendőrségi vizsgálat szerint nem gázrobbanás történt szombat este Vácon a Vám utcai társasházban, hanem egy hatástalannak vélt második világháborús gránát okozta a detonációt

- közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a társasház egyik 3. emeleti lakásának konyhájában két férfi a gáztűzhelyen izzított egy robbanószerkezetet, amelyről úgy tudták, hogy már hatástalan, ám éles volt. A robbanás következtében a két férfi könnyebben megsérült.

A lakás átvizsgálásakor a rendőrök nagy mennyiségben találtak hatástalanítottnak vélt régi lőszereket, harcászati eszközöket, fegyvereket, második világháborús relikviákat, amelyekből a két férfi emléktárgyakat készített - írták.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a később felrobbant második világháborús gránátot egy kókai férfitól vették, akit a Terrorelhárítási Központ közreműködésével hétfőn otthonában elfogtak.

A két férfi ellen robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt indult eljárás - tette hozzá a megyei főkapitányság. A rendőrségi vizsgálat megállapításai szerint továbbra sem utal adat szándékosságra.

A rendőrség vasárnap még azt közölte, hogy gázrobbanás történt szombat este a társasházban, emiatt 108 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületet.

A detonáció következtében ablakok törtek ki, kidőlt egy válaszfal és megrongálódott a gázvezeték is, de tűz nem keletkezett. Az épületet kiürítették, lekapcsolták az áram- és gázellátását.

A társasház lakói azóta visszatérhettek otthonukba.

Címkék: gránát, robbanás, vác

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.