Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem futnak a pénzük után a cégek

Nem futnak a pénzük után a cégek

Egyik lakossági gázszolgáltató sem kezdte el a korábbiaknál szigorúbban vizsgálni a lehetséges lopásokat, annak ellenére, hogy ősz óta az ebből keletkező veszteségüket nem számolja el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal indokolt költségként. Az ágazatnak ez évi mintegy tíz és fél milliárd forint veszteség - írja a Magyar Nemzet.

Úgy látszik, nem „fáj” a hazai gázszolgáltató cégeknek túlzottan, hogy tavaly óta már nem számolhatják el indokolt költségként a csöveken keletkező hálózati veszteséget, amely döntő többségében lopásokból keletkezik. A Magyar Nemzet körképéből az derült ki, hogy emiatt egyik társaság sem lépett fel a korábbiaknál erőteljesebben a szabálytalan vételezések ellen.

A Főgáznál a lap megkeresésére elmondták, a társaság nem indított semmilyen külön akciót amiatt, mert az ármeghatározásnál a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nem veszi figyelembe a hálózati veszteséget. A szolgáltató nem tudott arra vonatkozó adatot közölni, hogy a szabálytalan vételezések felderítésére mennyit költött tavaly, de rögzítették, az ellenőrzések során átlagosan 3,5 százalékban találnak lopásgyanús eseteket.

Az E.ON korábban is és jelenleg is nagy hangsúlyt helyezett a hálózati veszteség csökkentésére, beruházásokkal és ellenőrzésekkel mérsékeljük mind a műszaki hibákat, mind a fogyasztói beavatkozásokat – közölték a Magyar Nemzet a német hátterű gázszolgáltatónál. A cég adatai szerint 2013-ban mintegy 20 ezer ellenőrzést végeztek, és ennek során 1266 alkalommal derítettek fel szabálytalan vételezést, tehát a kiszállások 6,3 százaléka eredményesnek bizonyult. Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője kiemelte, a hálózati veszteség a társaság elosztási területein eléri az elfogyasztott gázmennyiség 1,9 százalékát. Hozzátette, az E.ON-nál közel 250-en dolgoznak e területen, ha az áramszolgáltatással együtt nézzük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk