Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2020. December 01. 12:05, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem fizette a felvett hiteleket

Nem fizette a felvett hiteleket

A Pápai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja azt az 51 éves férfit, aki röviddel egymás után úgy igényelt áruvásárlási gyorskölcsönöket, majd személyi kölcsönt az egyik hazai pénzintézettől, hogy bár volt jövedelme, tartozásait nem fizette, illetve azok egy részét a személyi kölcsönből fedezte.

A vádirat szerint az elkövető először 2017. október végén 103 000 forintos, majd öt nappal később 151 000 forintos áruvásárlási hitelt igényelt az egyik műszaki cikkeket árusító pápai üzletben, a kölcsönöknek azonban csak a töredékét törlesztette, hiába küldött neki felszólításokat a pénzintézet. Ezek után mintegy másfél hónappal az árukölcsönöket folyósító banktól 1 420 000 forintos személyi kölcsönt igényelt, melyet részben az áruvásárlási kölcsönök, részben pedig a folyószámlájához tartozó, túlhívásban lévő hitelkeretének kiegyenlítésére használt, míg a fennmaradó összeget készpénzben felvette. Az elkövető azonban a személyi kölcsön törlesztési kötelezettségének is csak részben tett eleget, miután a számlájáról a sértett mindössze 34 000 forintot tudott eredményesen beszedni. A vádlott annak ellenére nem fizette tartozásait, hogy a kölcsönszerződések megkötésének idején rendszeres jövedelemmel rendelkezett, majd 2018 januárjától 2020 januárjáig külföldön vállalt munkát, amelyből szintén megfelelő bevétele származott. A férfi azonban már a kölcsönszerződések megkötésekor tisztában volt vele, hogy rövid időn belül külföldre utazik, így a postai csekken érkező törlesztőrészleteket nem fogja fizetni, fizetési hajlandósága már a kölcsönök igénylésekor is hiányzott. A vádlott a cselekményével végül mintegy 1 620 000 forintos kárt okozott a pénzintézetnek, amelyből közel 1 400 000 forint nem térült meg. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a Pápai Járásbíróság a férfival börtönbüntetést szabjon ki, s annak végrehajtását próbaidőre függessze fel, míg a sértett bank által a kár megtérítése érdekében előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 10:47, szerda | Helyi

Megkezdték a pápai idősotthonok lakóinak a beoltását

A mai napon megkezdték az Egyesített Szociális Intézmény három telephelyén a koronavírus vakcina beadását.

2021. Január 27. 10:46, szerda | Helyi

Több tonna szalámit ajánlott fel a Pápai Hús a rászorulók számára

5 tonna turista szalámit adományozott a gyár a Katolikus Karitásznak. A humanitárius szervezet rászuruló családok számára juttatja el az élelmiszert, szerte a megyében.

2021. Január 26. 20:37, kedd | Helyi

Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta az ügyészség a nyílt utcán késsel támadó férfival szemben

Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik a vádlottat, aki kis híján a másvilágra küldött egy járókelőt két éve.

2021. Január 26. 11:50, kedd | Helyi

Erdészekkel és vadászokkal közös akciót tartottak a rendőrök a Bakonyban

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai ajkai rendőrökkel, valamint erdészekkel és vadászokkal együtt ellenőriztek.