Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 01. 12:05, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem fizette a felvett hiteleket

Nem fizette a felvett hiteleket

A Pápai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja azt az 51 éves férfit, aki röviddel egymás után úgy igényelt áruvásárlási gyorskölcsönöket, majd személyi kölcsönt az egyik hazai pénzintézettől, hogy bár volt jövedelme, tartozásait nem fizette, illetve azok egy részét a személyi kölcsönből fedezte.

A vádirat szerint az elkövető először 2017. október végén 103 000 forintos, majd öt nappal később 151 000 forintos áruvásárlási hitelt igényelt az egyik műszaki cikkeket árusító pápai üzletben, a kölcsönöknek azonban csak a töredékét törlesztette, hiába küldött neki felszólításokat a pénzintézet. Ezek után mintegy másfél hónappal az árukölcsönöket folyósító banktól 1 420 000 forintos személyi kölcsönt igényelt, melyet részben az áruvásárlási kölcsönök, részben pedig a folyószámlájához tartozó, túlhívásban lévő hitelkeretének kiegyenlítésére használt, míg a fennmaradó összeget készpénzben felvette. Az elkövető azonban a személyi kölcsön törlesztési kötelezettségének is csak részben tett eleget, miután a számlájáról a sértett mindössze 34 000 forintot tudott eredményesen beszedni. A vádlott annak ellenére nem fizette tartozásait, hogy a kölcsönszerződések megkötésének idején rendszeres jövedelemmel rendelkezett, majd 2018 januárjától 2020 januárjáig külföldön vállalt munkát, amelyből szintén megfelelő bevétele származott. A férfi azonban már a kölcsönszerződések megkötésekor tisztában volt vele, hogy rövid időn belül külföldre utazik, így a postai csekken érkező törlesztőrészleteket nem fogja fizetni, fizetési hajlandósága már a kölcsönök igénylésekor is hiányzott. A vádlott a cselekményével végül mintegy 1 620 000 forintos kárt okozott a pénzintézetnek, amelyből közel 1 400 000 forint nem térült meg. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a Pápai Járásbíróság a férfival börtönbüntetést szabjon ki, s annak végrehajtását próbaidőre függessze fel, míg a sértett bank által a kár megtérítése érdekében előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék