Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2020. December 01. 12:05, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem fizette a felvett hiteleket

Nem fizette a felvett hiteleket

A Pápai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja azt az 51 éves férfit, aki röviddel egymás után úgy igényelt áruvásárlási gyorskölcsönöket, majd személyi kölcsönt az egyik hazai pénzintézettől, hogy bár volt jövedelme, tartozásait nem fizette, illetve azok egy részét a személyi kölcsönből fedezte.

A vádirat szerint az elkövető először 2017. október végén 103 000 forintos, majd öt nappal később 151 000 forintos áruvásárlási hitelt igényelt az egyik műszaki cikkeket árusító pápai üzletben, a kölcsönöknek azonban csak a töredékét törlesztette, hiába küldött neki felszólításokat a pénzintézet. Ezek után mintegy másfél hónappal az árukölcsönöket folyósító banktól 1 420 000 forintos személyi kölcsönt igényelt, melyet részben az áruvásárlási kölcsönök, részben pedig a folyószámlájához tartozó, túlhívásban lévő hitelkeretének kiegyenlítésére használt, míg a fennmaradó összeget készpénzben felvette. Az elkövető azonban a személyi kölcsön törlesztési kötelezettségének is csak részben tett eleget, miután a számlájáról a sértett mindössze 34 000 forintot tudott eredményesen beszedni. A vádlott annak ellenére nem fizette tartozásait, hogy a kölcsönszerződések megkötésének idején rendszeres jövedelemmel rendelkezett, majd 2018 januárjától 2020 januárjáig külföldön vállalt munkát, amelyből szintén megfelelő bevétele származott. A férfi azonban már a kölcsönszerződések megkötésekor tisztában volt vele, hogy rövid időn belül külföldre utazik, így a postai csekken érkező törlesztőrészleteket nem fogja fizetni, fizetési hajlandósága már a kölcsönök igénylésekor is hiányzott. A vádlott a cselekményével végül mintegy 1 620 000 forintos kárt okozott a pénzintézetnek, amelyből közel 1 400 000 forint nem térült meg. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a Pápai Járásbíróság a férfival börtönbüntetést szabjon ki, s annak végrehajtását próbaidőre függessze fel, míg a sértett bank által a kár megtérítése érdekében előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 20:33, vasárnap | Helyi

Íme a Pápai Játékfesztivál harmadik fellépője!

Legutóbb négy évvel ezelőtt jártak Pápán, akkor nagyon jó koncertet adtak - videó.

2024. Április 21. 11:00, vasárnap | Helyi

Kiszakadt a gólzsák, 14 gólt lőtt a Perutz!

Futballmeccsen meglehetősen ritkán látni ennyire sok gólt, az elmúlt mérkőzéseken tapasztalt rossz helyzetkihasználás most átfordult a csapatnál.

2024. Április 20. 20:54, szombat | Helyi

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei - Videó

Rövid videókban az látható, amint az egyes körzetek jelöltjei felolvassák bemutatkozásukat.

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.