Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 09. 20:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem akarunk bevándorlóország lenni - Lakossági fórumot tartott Pápán a Fidesz és a KDNP

Nem akarunk bevándorlóország lenni - Lakossági fórumot tartott Pápán a Fidesz és a KDNP

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő meghívására Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere tartott előadást a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kapcsán.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs kérdőívek a napokban Pápára is megérkeztek. - A lakossági fórumon tájékoztatni kívánjuk a polgárokat arról, hogy mit is jelent a Soros-terv és milyen veszélyekkel jár. A képviselő bemutatta a nemzeti konzultációs kérdőívet, melynek kérdéseit könnyen megválaszolhatóként jellemezte.

A meghívott előadó elmondta, a demokráciához hozzá tartozik, hogy az embereket időről-időre kiemelten fontos kérdésekben megkeressék, konzultációra hívják, lehetőséget adjanak arra, hogy véleményt formáljanak. Cser-Palkovics András hozzátette, az ilyen lakossági fórumokon elmondják az érveiket, adatokat, amelyek amellett szólnak, hogy miért nem szeretnék, ha Magyarország a bevándorlók országává válna és hogy a magyar embereknek legyen meg a joga elndöntei, hogy kikkel kíván együtt élni. Az ilyen alkalmakkor a polgárok vélemyényére is kíváncsiak, akik kérdéseket is feltehetnek a lakossági fórumokon.

- Az emberek mindennapjaiban az egyik legfontosabb kérdés, hogy biztonságban érzik-e magukat. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy az a biztonság, amit kivívtunk magunknak, amit sikerült elérnünk, az fenntartható-e. Akkor lesz fenntartható, ha mi dönthetjük el, hogy kikkel kívánunk együtt élni, ha meg tudjuk védeni a saját értékeinket, a saját kultúránkat. Ez fogja megteremteni annak a lehetőségét, hogy a következő esztendőkben is biztonságban élhessünk - fogalmazott Cser-Palkovics András.

Az előadó kivetítő segítségével mutatta be népes hallgatóságának a Soros-tervet és annak veszélyeit. A székesfehérvári polgármester úgy látja, nincs más politikai erő ma Magyarországon, mely meg tudná védeni az országot, ez a mostani konzultáció és a jövő évi választások tétje is.

Cser-Palkovics András szerint a biztonság, a magyar kultúra, értékek megőrzése kérdésében van egy erőteljes közmegegyezés. - Mi szeretnénk azokat is megszólítani, akik ezekben a kérdésekben egyetértenek velünk, még ha más területen vitáink is vannak. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert szeretnénk elérni, hogy ebben a kérdésben közmegegyezés alakuljon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.