Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2019. December 17. 17:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nehéz sorsú családokat ajándékozott meg az OTP Ingatlanpont pápai irodájának csapata

Nehéz sorsú családokat ajándékozott meg az OTP Ingatlanpont pápai irodájának csapata

Az iroda munkatársai összesen mintegy 400 ezer forint értékben vásároltak ajándékokat, hogy szebbét tegyék olyanok karácsonyát, akik nem tudják meglepni gyermekeiket az ünnep alkalmából.

A belvárosi ingatlan- és hitelközvetítő iroda munkatársai 28 cipősdobozt állítottak össze - csatlakozva a Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményének Család- és Gyermekjóléti Központjának akciójához - és további két hátrányos helyzetű családnak ajándékoztak, nagy értékben.

Salamon Judit, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője köszönetet mondott az iroda dolgozóina. Megtudtuk tőle, hogy cipősdoboz akciójuk során 68 ajándékcsomagot gyűjtöttek eddig össze, amelyek pápai és környékbeli családokhoz fognak kerülni. Hozzátette, ehhez nagy mértékben hozzájárult az Ingatlanpont felajánlása, amelynek összértéke 150 ezer forint.

Az iroda - a Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve - két olyan családot választott ki, akik kiemelten rászorulnak a segítségre. A megajándékozott 2-2 lányt nagymamájuk egyedül neveli. A Tarczy iskola 7. és 8. osztályos tanulói, Eszter és Kinga kerékpárját a közelmúltban lopták el. A nagymama sajnos nem engedheti meg magának, hogy újat vásároljon nekik, most az OTP Ingatlanpont munkatársainak köszönhetően két vadonat új bringát tehetnek a karácsonyfa alá.

A másik családban két kisebb lányt, Bernadettet és Henriettát szintén egyedül neveli nagymamájuk, aki könnyeivel küzdve mondott köszönetet az ajándékokért, hiszen nem teheti meg, hogy ilyen értékes játékokat vásároljon a lányoknak. Bernadett egy játékkonzolt, Henrietta pedig egy játékokból és ruhákból összeállított ajándékcsomagott kapott.

Az ingatlaniroda munkatársai, lévén, hogy ingyenes tanácsodással is várják az érdeklődőket, gyakran találkoznak nehezebb sorsú családokkal. Az iroda hét dolgozója közösen fogalmazta meg azt a szándékot, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek olyanoknak az ünnep közeledtével, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy ajándékokkal lepjék meg a gyermekeket. Az iroda munkatársaitól megtudtuk, az akciót hagyományteremtő szándékkal hozták létre, nemcsak karácsonykor, de az év egyéb ünnepeikor is szeretnének hasonló jótékonysági akciót szervezni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 10:14, vasárnap | Helyi

Pápa városa is szerepel Orbán Viktor legújabb videójában

Virágvasárnapon, Húsvét közeledtével a Miatyánk imádságot mondják el egyházi személyek, a Kárpát-medence több pontjáról.

2020. Április 03. 19:49, péntek | Helyi

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Ismert pápai vállalkozók kezdeményezésére szerveződött gyűjtés a közösségi médiában, amelyhez annyira sokan csatlakoztak, hogy a célul kitűzött összeg duplája gyűlt össze, így további szállítmányok is fognak érkezni.

2020. Április 03. 15:00, péntek | Helyi

Elkészült az okos gyalogátkelőhely a Korona utcán

A veszélyes gyalogátkelőhelyen hamarosan felvillanó led lámpák jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelít a zebra felé.