Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2019. Október 04. 11:38, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Néhány héten belül elkészül az új pápai piac

Néhány héten belül elkészül az új pápai piac

Élénken foglalkoztatja a pápaiakat az új vásárcsarnok építése, melynek remek példája volt az a péntek délelőtti alkalom, amelyen a városlakók megtekinthették a hamarosan elkészülő létesítményt.

A délelőtt 10 órára meghirdetett helyszínbejáráson dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a szép számú érdeklődőt. A városvezető úgy fogalmazott, hogy bízik abban, hogy az új piac legalább olyan jó találkozási hely lesz a városban, mint amilyen a régi volt és legalább akkora örömmel érkeznek majd ide az árusítók és a vásárlók. A csarnok építésének ez a fázisa október 31-ig kell, hogy befejeződjön – most úgy tűnik, hogy addigra el is készül a kivitelező – viszont a 12 üzlethelyiség bérlője fog még munkát végezni ezt követően is, mivel nekik kell aszerint formálniuk az üzletüket, hogy milyen jellegű tevékenységet fognak bennük folytatni. Ezzel párhuzamosan a hatósági engedélyek megszerzésére is sort kell keríteni, úgy számolunk, hogy december közepére, végére teljes értékűen használható lesz az épület. Azt gondolom, hogy a jövő év elejétől indulhat el itt az árusítás – tette hozzá a polgármester.

Az üzletek bérlőit pályázati úton fogják kiválasztani, a pályázatok beadására még van lehetőség. A csarnokban 88 darab árusító helyet alakítanak ki, amelyeken a klasszikus piaci tevékenység zajlik majd, előnyben részesítve a helyi termelőket, akik ingyenesen árusíthatnak majd a piacon – tudtuk meg Áldozó Tamástól, aki örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a pápaiak ilyen nagy számban érdeklődnek az építkezés iránt.

A 830 négyzetméteres vásárcsarnokban hét sorba rendezve helyezik el az asztalokat, amelyek mozdíthatók, így rendezvények helyszíne is lehet az új piac. 12 üzlethelyiség található az épületben, amelyek 43 négyzetméter alapterületűek, de kiszolgáló helyiségek, gombavizsgáló, piac iroda és vizesblokkok is helyet kaptak a létesítményben. Az épületet három irányból, összesen 165 méter hosszan úgynevezett zöld fal veszi körbe, melynek jelenleg még csak az acél szerkezete látható, de hamarosan az arra felfutó borostyánt is elhelyezik a tárolóedényekbe. Az építkezésre 500 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán, amelyet saját forrásból mintegy 230 millióval egészített ki.

Nagyon hangulatosnak ígérkezik a sétány a zöld fal és a csarnok épülete között

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 17:40, szerda | Helyi

Elütöttek egy gyalogost a Gróf út és a Szabadság út kereszteződésénél

A baleset a körforgalomnál lévő gyalogátkelőhelyen történt.

2019. November 20. 13:28, szerda | Helyi

Velünk éltek, legendák lettek - Portrévázlatok pápaiakról

Molnár Lajos könyvében 33 olyan pápai személyiség jelenik meg, akik az utóbbi bő fél évszázad meghatározó alkotói voltak a városnak.

2019. November 18. 20:38, hétfő | Helyi

Ittasan vezetett, elfogták

A rendőrök egy 21 éves nyárádi sofőrt állítottak elő.

2019. November 18. 18:49, hétfő | Helyi

EMMI: Nincs terítéken kórházak bezárása és intézmények összevonása

A Népszava írt többek között arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer átalakításának részeként a pápai kórházban csupán a szakrendelések és az egynapos sebészeti ellátás maradna.