Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2011. Szeptember 27. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Negyvenezer népszámláló indul útnak

Negyvenezer népszámláló indul útnak

Kedd és péntek között országszerte negyvenezer számlálóbiztos lát munkához: a megbízottak háztartásonként egy borítékot kézbesítenek ki, de mód lesz a kérdőívek internetes kitöltésére is.

Mivel a népszámlálás anonim adatgyűjtésnek számít, a kitöltők neve nem számít – a megbízottak ezért minden címre csak egy borítékot visznek ki; ha többre is szükség lesz, azt a polgárok telefonon jelezhetik, hiszen a küldeményen szerepel majd a helyi számlálóbiztos neve, biztosi igazolványának száma, illetve telefonos elérhetősége. Október elseje ehetőség van arra is, hogy az adatközlők egy személyes találkozó során válaszoljanak a kérdésekre - mondta el a hirado.hu-nak nyilatkozva Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője. Az adatok érvényessége is október első napjára datálható – így az adott napra vonatkozó családi, képzési és állampolgári státuszt kell figyelembe venni.

Mint Virágh hozzátette, október és 16. között akár az interneten is ki lehet tölteni majd a kérdőívet, a lakáskérdőíven található azonosítókód alapján. A folyamat mintegy félórát vesz igénybe, és ha pontosan töltötték ki az íveket, a számlálóbiztos nem is keresi fel majd az adott háztartást; más esetben egyeztetni kell a kérdéssor kitöltéséről – ez pedig önbevallás, illetve a már említett személyes találkozó során is megtörténhet.

A 40 ezer számlálóbiztos egyénenként átlagosan 100-120 címet látogat meg, külterületeken pedig 50-70 helyszínre szállítja ki a borítékot. A KSH megbízottja névvel és sorszámmal ellátott igazolványt mutat fel - aki akarja, ezt összevetheti a bedobott borítékon szereplő névvel és sorszámmal, így bizalommal beengedheti a népszámlálót.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 15. 10:40, szombat | Belföld

KETTŐS EMBERÖLÉS, KÉT GYANÚSÍTOTT

Szlovák-magyar nyomozócsoport közösen dolgozott azon, hogy a darabolós gyilkosság elkövetőit elfogják.

2020. Augusztus 15. 06:00, szombat | Belföld

Továbbra is sok településen magas az ózonkoncentráció

Továbbra is sok településen magas az ózonkoncentráció - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteki adataiból.

2020. Augusztus 15. 05:00, szombat | Belföld

Az ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Augusztus 15. 05:00, szombat | Belföld

Kettős gyilkossággal gyanúsítanak egy magyar és egy szlovák férfit

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsít a rendőrség egy 41 éves magyar és egy 42 éves szlovák férfit a Pilisszentivánnál talált testmaradványokkal összefüggésben