Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2020. Szeptember 14. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Négy pályázaton is sikeresen szerepelt a Kékfestő Múzeum

Négy pályázaton is sikeresen szerepelt a Kékfestő Múzeum

Összesen 3,5 millió forintos támogatást nyert el a múzeum.

Dr. Nagy L. István múzeumigazgató elmondta, aNemzeti Kulturális Alap által kiírt három pályázaton nyertek el forrásokat. 400 ezer forintból újulhatnak meg a múzeum szárító padlásában kiállított múvészeti alkotások, ezeket restaurálni fogják. Szintén 400 ezer forintot nyertek el a Bódi Irén hagyatékából származó nyomódúcok, mintafák megvásárlására. - Ezek különös értéket képviselnek a mai napig, felmerült, hogy a nyomódúcokkal elő lehet segíteni a restaurálást. Nemcsak mintafákat tudtunk venni, hanem olyan vázlatterveket, amelyek szintén a rekonstrukcióhoz érdekesek, értékesek és fontosak. Ezt majd szeretnénk bemutatni egy időszaki kiállítás keretében - mondta el az igazgató.

A harmadik pályázat a megújuló állandó kiállítások virtuális kiállításként való bemutatására irányult, erre 1.2 millió forintot nyert el az intézmény.

A negyedik pályázatot a Magyar Művészeti Akadémia írta ki, kulturális intézményeknek, kiállítások, galériák számára, a járványhelyzet miatt kiesett bevételeik pótlására. Ezen a pályázaton 1,5 millió forintot nyertek el, amelyre szükség is van, hiszen több millió forintos kieséssel számol idén a Kékfestő Múzeum.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a pályázatok kapcsán örömét fejezte ki, kiemelte, a kékfestő gyűjtemény fenntartsa, bemutatása, működtetése a város önként vállalt feladata. - A mi vállalásunk előtt egy alapítvány végezte ezt a feladatot, ez nem sikerült neki, s amikor a város úgy döntött, hogy megnyitja ezt a helyet és üzemeltetni fogja, a döntéshozókkal, minisztérium vezetőkkel kezet adtunk arra, hogy számíthatunk továbbra is a segítségükre, ha mi ezt a feladatot a továbbiakban is vállaljuk. Jó azt érezni, hogy ez a fajta kézadás hosszú évek után is jelent annyit, hogy tényleg számíthatunk a különböző forrásokból, alapokból a támogatásra. Nekünk erre szükségünk van. Azt gondolom, a gyűjtemény többszörösen meghálálja ezt a fajta törődést, hiszen unikális, de amikor van arra lehetőség, hogy ennek a többszínű bemutatására is fordítsunk, akkor ebben a meggyőződésünkben csak erősödhetünk, köszönjük a támogatást - mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 12:56, péntek | Helyi

Orvvadászokat fogtak el a pápai rendőrök

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az 53 és a 67 éves győri lakosokat.

2020. Szeptember 18. 12:24, péntek | Helyi

Feloldják a zárlatot a pápai kórházban

A kórház belgyógyószati és szülészet-nőgyógyászati osztályán a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya szeptember 3-tól zárlatot rendelt el.

2020. Szeptember 18. 08:30, péntek | Helyi

Volán mögé ült az eltiltott vezető, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vették a 27 éves helyi lakost.