Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Szeptember 14. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Négy pályázaton is sikeresen szerepelt a Kékfestő Múzeum

Négy pályázaton is sikeresen szerepelt a Kékfestő Múzeum

Összesen 3,5 millió forintos támogatást nyert el a múzeum.

Dr. Nagy L. István múzeumigazgató elmondta, aNemzeti Kulturális Alap által kiírt három pályázaton nyertek el forrásokat. 400 ezer forintból újulhatnak meg a múzeum szárító padlásában kiállított múvészeti alkotások, ezeket restaurálni fogják. Szintén 400 ezer forintot nyertek el a Bódi Irén hagyatékából származó nyomódúcok, mintafák megvásárlására. - Ezek különös értéket képviselnek a mai napig, felmerült, hogy a nyomódúcokkal elő lehet segíteni a restaurálást. Nemcsak mintafákat tudtunk venni, hanem olyan vázlatterveket, amelyek szintén a rekonstrukcióhoz érdekesek, értékesek és fontosak. Ezt majd szeretnénk bemutatni egy időszaki kiállítás keretében - mondta el az igazgató.

A harmadik pályázat a megújuló állandó kiállítások virtuális kiállításként való bemutatására irányult, erre 1.2 millió forintot nyert el az intézmény.

A negyedik pályázatot a Magyar Művészeti Akadémia írta ki, kulturális intézményeknek, kiállítások, galériák számára, a járványhelyzet miatt kiesett bevételeik pótlására. Ezen a pályázaton 1,5 millió forintot nyertek el, amelyre szükség is van, hiszen több millió forintos kieséssel számol idén a Kékfestő Múzeum.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a pályázatok kapcsán örömét fejezte ki, kiemelte, a kékfestő gyűjtemény fenntartsa, bemutatása, működtetése a város önként vállalt feladata. - A mi vállalásunk előtt egy alapítvány végezte ezt a feladatot, ez nem sikerült neki, s amikor a város úgy döntött, hogy megnyitja ezt a helyet és üzemeltetni fogja, a döntéshozókkal, minisztérium vezetőkkel kezet adtunk arra, hogy számíthatunk továbbra is a segítségükre, ha mi ezt a feladatot a továbbiakban is vállaljuk. Jó azt érezni, hogy ez a fajta kézadás hosszú évek után is jelent annyit, hogy tényleg számíthatunk a különböző forrásokból, alapokból a támogatásra. Nekünk erre szükségünk van. Azt gondolom, a gyűjtemény többszörösen meghálálja ezt a fajta törődést, hiszen unikális, de amikor van arra lehetőség, hogy ennek a többszínű bemutatására is fordítsunk, akkor ebben a meggyőződésünkben csak erősödhetünk, köszönjük a támogatást - mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.