Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 19. 08:00, kedd | Helyi sport
Forrás: Naplo-online

Nb1/b helyett Nb2-ben a kosarasok

Nb1/b helyett Nb2-ben a kosarasok

Az ok pénzhiány.

Tizenegy esztendőt töltött a társulat az NB IB-ben, miközben az utánpótlás-nevelésben is jeleskedett. A történet azonban most megbicsaklott. - Voltak találgatások, de egyértelműen kijelenthetem: az NB II-ben indulunk - kezdte Hernádi Tamás, a klub ügyvezető elnöke. - Nem tudtunk élni az NB I/B-s joggal, röviden gazdasági okok miatt.

- Azért gondolom, a döntést meghozni nem volt ilyen egyszerű, mint amilyennek most hangzik.

- Hosszas tárgyalás előzte meg a határozatot, azonban hiába győzködtek bennünket a kosárlabda-szövetségnél még az utolsó pillanatban is, nem tehettünk mást. Elfogytak a tartalékaink és olyan szintűvé csökkent támogatásunk, hogy ez volt az egyetlen elfogadható lépés.

- Többéves építkezés után kell "bontani".

- Nagyon fontos, hogy nem szeretnénk szétzülleszteni azt, amiért eddig dolgoztunk. Minél előbb vissza akarunk kerülni a legjobbak közé. A játékosok közül van, aki hű és folytatja nálunk, mások természetesen megértve a helyzetet, eligazolnak. Nincs harag, mindent belátással fogadunk.

- A város vezetése nem nehezményezte a visszalépést?

- Nem kaptunk semmilyen jelzést, igaz, velük ezt nem egyeztettük. A szurkolók nagyon sajnálják az esetet és persze a szülők is, akik szintén szomorúak.

- Tételezzük fel, hogy sikerül a terv, és azonnal visszajutnak az NB I/B-be. Mi változik a jelenlegi helyzethez viszonyítva?

- Az, hogy lesz egy évünk, amikor azon dolgozhatunk, hogy anyagilag stabilabbá tegyük a klubot. Ebben juthat persze szerep az új törvénynek, amely a társasági adóval kapcsolatos, de szeretnénk támogatókat is bevonni a közös munkába.

- Az utánpótlás-nevelésbe is rengeteg energiát fektetett az egyesület az utóbbi időszakban.

- Kimagasló munkát végeztek és ezzel párhuzamosan remek eredményeket értek el a csapataink. Az edzéslehetőségeinket változatlanul szeretnénk megtartani, noha a szakmai stáb összeállításán még dolgozunk. Mindenkit lesújtott a visszalépés híre, de természetesen legfőképpen az érintett gyerekeket, fiatalokat érte rosszul a dolog. Ők rátették az életüket erre sportágra, és most kissé megrántották a szőnyeget alattuk, de mindent megteszünk, hogy minél több lehetőséget kínáljunk számukra a jövőben is. Bízunk benne, hogy sikerül.

A Pápai Kosárlabda Club utolsó NB I/B-s szezonjában a tizenegyedik helyen zárt. Más szempontból viszont a rájátszás végén csoportjában (9-16. helyért) a harmadik lett. A játékoskeretet tizenöt kosárlabdázó alkotta, és a csapat a Baja elleni 81:68-as győzelemmel búcsúzott ettől az osztálytól. Érdekesség, hogy annak ellenére is kénytelenek voltak visszalépni, hogy az idén megelőztek olyan neves együtteseket is, mint a Kecskemét, Baja, Nagykanizsa, Tiszaújváros vagy a Sárvár.

Címkék: kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.