Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 08. 10:43, vasárnap | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, idokep.hu

Narancssárga riasztás Veszprém megyében

Narancssárga riasztás Veszprém megyében

Továbbra is érvényben van a narancssárga riasztás, melyet vasárnap adott ki a meteorológiai szolgálat. Hétfőn havazás érkezik nyugat felől, akár 10 centimétes is hullhat.

Hétfőn nyugat felől ismét többfelé számíthatunk havazásra, hószállingózásra, kivétel inkább csak a Tiszántúl lehet ez alól, ezzel szemben a Dunántúlon többfelé is hullhat akár 5-10 cm friss hó. Az éjszakai órákban a Tiszántúlon is havazhat, de ott csak pár centiméter friss hó hullhat. Kedden elszórtan még kisebb havazás, havas eső kialakulhat, de szerdától szárazabbra fordul az idő, és a hét további munkanapjain számottevő csapadék sehol sem várható a változóan felhős időben. Ugyanakkor csütörtök reggelre többfelé párássá, ködössé válhat a levegő.

Hétfőn továbbra is szeles marad az idő, északnyugaton akár viharos északnyugati széllökések is előfordulhatnak, valamint kedden is még számítani kell erős széllökésekre a Dunántúlon, így előfordulhatnak még kisebb hófúvások az érintett tájakon. Szerdától viszont mindenhol mérséklődik a légmozgás.

Hétfőn a reggeli órákban a havas, derültebb, kevésbé szeles tájakon -8, -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, aztán viszont a hajnali fagyok valamelyest enyhülnek, de még a továbbiakban is előfordulhatnak olyan tájak, ahol -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Hétfőn lesznek olyan tájak az országban, ahol napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet egy-két fokkal, viszont keddtől általában fagypont felett alakulnak a maximumok, többfelé előfordulhat 4-6 fok körüli értékek is.

Az előrejelzések szerint a széllökések elérhetik a 70 km/h sebességet, melynek következtében a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszok keletkezhetek.
A további időjárási helyzetről a http://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/riasztas/ oldalon tájékozódhatnak!

A mai napon egy erős hidegfront hoz többfelé viharos szelet akár 60-80 km/órás széllökések is előfordulhatnak. A gyors felhőátvonulásokból hózáporok várhatóak, melyek egy-egy szűk régióban akár több centi friss havat is hozhatnak, valamint néhány hevesebb hózáport akár mennydörgés, villámlás is kísérhet.

Reggel helyenként -10°C-ot is mérhetünk, nappal -1, +5°C várható.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.