Városlista
2021. július 29, csütörtök - Márta

Hírek

2020. November 12. 06:47, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Napról napra erősödik a forint, eddig még nem fulladt ki

Napról napra erősödik a forint, eddig még nem fulladt ki

Az elmúlt napokban lépésről lépésre erősödik a forint és egyelőre úgy tűnik, hogy nem fullad ki. A jelek szerint van még erő a magyar devizában.

Bár szerda reggel minimálisan 0.07%-ot gyengült az előző napi záráshoz képest így is 355 közelében járt az euróval szemben.Ezzel egy hét alatt már bő 2%-os erősödést mutatott a forint euró árfolyama.

Az amerikai elnökválasztási eredmény és a koronavírus-vakcina kedvező kilátásai növelték a kockázati étvágy a devizapiacon. Ez az utóbbi másfél hétben jelentős forint erősődést váltott ki: mind a dollárral, mind az euróval szemben kéthavi csúcsra ért a magyar fizetőeszköz.

Az előző napi záráshoz képest a forint a dollárhoz viszonyítva 0.12%-ot gyengült, ennek megfelelően egy amerikai dollár jelenleg 300 forintba és 97 fillérbe került.

A frankhoz viszonyítva 0.11%-ot gyengült a magyar deviza, így a reggeli órában egy svájci frankért 328 forintot és 91 fillért kell adni a nemzetközi devizapiacon.

Az angol fonthoz viszonyítva 0.11%-ot gyengült, így 399 forint 14 fillért ér 1 font sterling.

A régióban a lengyel zloty forinttal ellentétben 0.10%-ot erősödött az dollárhoz képest, a cseh korona pedig 0.06%-ot erősödött. Így 1 dollár 3.81 zlotyért vagy 22.37 cseh koronáért vehető meg.

A feltörekvő piaci devizák közül a líra 1.12%-ot gyengült a dollár ellenében és 1 USD értéke 3.81 török líra, míg a Dél-afrikaiak fizetőeszköze 0.27%-os gyengülést mutatott, amivel jelenleg egy dollár 15.57 dél afrikai randot ér.

A forint október végén 369-ig esett az euróval szemben az itthon egyre erősödő járvány gazdasági hatásaira készülve. Mindemellett Európában is fokozottan borongós volt a hangulat az elrendelt országos lezárások miatt és ez sem tett jót a forintnak sem. A piaci kockázat éhséget csökkentette az amerikai elnökválasztások kimenetel körül bizonytalanság is.

Az elmúlt napok során látható, hogy a forint erősödése kapcsán most nem régiós tendenciáról beszélhetünk, ugyanis a forint úgy erősödött jelentősebben, hogy közben a régiós devizák árfolyamában nem következett be érdemi változás.

Az euró-dollár árfolyam a reggeli órában 1.18 körül járt, tehát stagnált az euró a dollárral szemben. Elemzők szerint a jelenlegi gazdasági kilátások nem támogatják a dollár erősödését. Joe Biden győzelme alacsonyabb geopolitikai és kereskedelmi kockázatot jelent, és a járvány okozta válsághelyzet mérséklésére szán mentőcsomag a korábbi várakozásoknál kisebb lehet. Ezek együttesen egy tartósabb dollár gyengülését is eredményezhetnek.

Címkék: deviza, erősödés, forint

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.

2021. Július 06. 10:00, kedd | PR

Érdekességek az Európa-bajnokságon szereplő válogatottakról

Nemsokára elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, ennek apropóján izgalmas statisztikákat gyűjtöttünk össze a szereplő csapatokról.