Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2020. November 12. 06:47, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Napról napra erősödik a forint, eddig még nem fulladt ki

Napról napra erősödik a forint, eddig még nem fulladt ki

Az elmúlt napokban lépésről lépésre erősödik a forint és egyelőre úgy tűnik, hogy nem fullad ki. A jelek szerint van még erő a magyar devizában.

Bár szerda reggel minimálisan 0.07%-ot gyengült az előző napi záráshoz képest így is 355 közelében járt az euróval szemben.Ezzel egy hét alatt már bő 2%-os erősödést mutatott a forint euró árfolyama.

Az amerikai elnökválasztási eredmény és a koronavírus-vakcina kedvező kilátásai növelték a kockázati étvágy a devizapiacon. Ez az utóbbi másfél hétben jelentős forint erősődést váltott ki: mind a dollárral, mind az euróval szemben kéthavi csúcsra ért a magyar fizetőeszköz.

Az előző napi záráshoz képest a forint a dollárhoz viszonyítva 0.12%-ot gyengült, ennek megfelelően egy amerikai dollár jelenleg 300 forintba és 97 fillérbe került.

A frankhoz viszonyítva 0.11%-ot gyengült a magyar deviza, így a reggeli órában egy svájci frankért 328 forintot és 91 fillért kell adni a nemzetközi devizapiacon.

Az angol fonthoz viszonyítva 0.11%-ot gyengült, így 399 forint 14 fillért ér 1 font sterling.

A régióban a lengyel zloty forinttal ellentétben 0.10%-ot erősödött az dollárhoz képest, a cseh korona pedig 0.06%-ot erősödött. Így 1 dollár 3.81 zlotyért vagy 22.37 cseh koronáért vehető meg.

A feltörekvő piaci devizák közül a líra 1.12%-ot gyengült a dollár ellenében és 1 USD értéke 3.81 török líra, míg a Dél-afrikaiak fizetőeszköze 0.27%-os gyengülést mutatott, amivel jelenleg egy dollár 15.57 dél afrikai randot ér.

A forint október végén 369-ig esett az euróval szemben az itthon egyre erősödő járvány gazdasági hatásaira készülve. Mindemellett Európában is fokozottan borongós volt a hangulat az elrendelt országos lezárások miatt és ez sem tett jót a forintnak sem. A piaci kockázat éhséget csökkentette az amerikai elnökválasztások kimenetel körül bizonytalanság is.

Az elmúlt napok során látható, hogy a forint erősödése kapcsán most nem régiós tendenciáról beszélhetünk, ugyanis a forint úgy erősödött jelentősebben, hogy közben a régiós devizák árfolyamában nem következett be érdemi változás.

Az euró-dollár árfolyam a reggeli órában 1.18 körül járt, tehát stagnált az euró a dollárral szemben. Elemzők szerint a jelenlegi gazdasági kilátások nem támogatják a dollár erősödését. Joe Biden győzelme alacsonyabb geopolitikai és kereskedelmi kockázatot jelent, és a járvány okozta válsághelyzet mérséklésére szán mentőcsomag a korábbi várakozásoknál kisebb lehet. Ezek együttesen egy tartósabb dollár gyengülését is eredményezhetnek.

Címkék: deviza, erősödés, forint

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 18:57, hétfő | PR

Mennyit tudok nyomtatni egy patronnal?

Mikor nyomtató vásárlását fontolgatja valaki, nagyon gyakran merül fel a kérdés, hogy egy toner vagy tinta patron meddig jó, azaz milyen sűrűséggel kell majd ezt cserélni.

2020. November 29. 16:23, vasárnap | PR

Korszerű alternatíva a nehéz fém logisztikai tartályok helyett

Magnum Optimum® 1208 A logisztika számos kihívást jelenthet az áruszállítás különböző szereplőire nézve.

2020. November 26. 08:54, csütörtök | PR

Újra trendi a használt számítógép

Házhozszállítással az egész ország területén, így már Pápán is elérhetőek a használt laptopok és más eszközök.

2020. November 25. 19:54, szerda | PR

Lakberendezés felsőfokon len anyaggal

A len anyag az egyik legkelendőbb anyag szerte a világon.