Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2012. Március 07. 14:13, szerda | Kék hírek
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Már félszáznál is több gyanúsítottja van a kiterjedt adóhivatali vesztegetési ügynek – írja a Magyar Nemzet.

Újabb fejezettel és további gyanúsítottakkal bővült az adóhivatal történetének legnagyobb vesztegetési ügye. Az adatok szerint 2008 és 2010 között valóságos bűnszervezet működhetett a hatóság székesfehérvári kirendeltségén. Az eddigi 62 gyanúsított közül 17 korábban az adóhivatalban dolgozott – írja a Magyar Nemzet.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza a lapnak elmondta: az események egy jól működő, kilencfős bűnszervezethez kapcsolhatók, melyet az adatok szerint N. Lajos vezetett, aki a kilencvenes évek közepéig társadalombiztosítási köztisztviselőként dolgozott. A nyolc hivatalnokok mellett, akik az adóhivatal székesfehérvári kirendeltségén dolgoztak, egy ügyvéd, három könyvelő, valamint számos cégvezető és magánszemély vehetett részt a bűncselekmények elkövetésében.

A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítéséért nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek vagy adtak. A kenőpénzeket rendszerint vagy N. Lajos, vagy adóhivatali összekötője osztotta szét a kérés elintézésében részt vevő hatósági dolgozók között.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 12:04, hétfő | Kék hírek

Őrizetbe vettek egy lengyel embercsempészt Veszprém megyében

Őrizetbe vettek a rendőrök egy lengyel embercsempészt, akit szombat éjjel fogtak el Várpalotánál tíz szír migránssal gépkocsijában - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon vasárnap.

2020. Október 25. 18:08, vasárnap | Kék hírek

Igazoltatásból elfogás - Drog került elő

Vonaton bukott le az a budapesti férfi, akit a váci rendőrök igazoltattak. Papírjaival semmi probléma nem volt, csomagjainak tartalmával annál inkább.

2020. Október 25. 05:00, vasárnap | Kék hírek

Tűzben halt meg egy férfi Dunakeszin

Meghalt egy férfi vasárnap egy kigyulladt házban Dunakeszin - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

2020. Október 24. 17:07, szombat | Kék hírek

Elítélte a bíróság a rendőröket gáz-riasztófegyverrel fenyegető férfit

A bíróság 4 év 6 hónap börtönre ítélte nem jogerősen hivatalos személy elleni erőszak miatt azt a férfit, aki gáz-riasztófegyvert fogott a vele szemben intézkedő rendőrökre Debrecenben.