Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 11. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nagyon Balaton - bulizz a főszezon után is

Nagyon Balaton - bulizz a főszezon után is

Ismét népszerű a Balaton, a helyi rendezvények pedig lassan több látogatót vonzanak, mint a budapesti felhozatal – sokan azonban úgy gondolják, hogy augusztus 20-a után bezár a balatoni bazár, a tűzijátékkal véget ér a bulik időszaka. Ezt a tévhitet próbálja eloszlatni a Nagyon Balaton, ami a főszezon után is összefogja a tó környéki fesztiválokat.

Októberig nincs megállás

Amikor a Sziget Szervezőiroda elindította az első Balaton Sound fesztivált, még komoly kételyek fogadták a kezdeményezést, mára azonban bebizonyosodott, hogy érdemes ilyen jellegű, nagyszabású eseményeket a tó partjára vinni. Ez a tény is bátorította Löbenwein Norbertet és társait, akik tavaly indították útjára a Nagyon Balaton fesztiválsorozatot, amelybe saját rendezvényeik mellett már meglévő események is becsatlakoztak. Idén tovább bővült kínálattal júniustól egészen október végéig várja vendégeit a programsorozat.

Az ünnepi nyitányra igazi különlegességgel készült a MAHART, ugyanis két összekötött kompon a Csík zenekar koncertjét élvezhette a Balaton közepéről, egyedülálló környezetben a közönség.

Szinte az összes érintett település polgármestere és a programszervezők is kiemelték, hogy augusztus 20-a után is színvonalas programok várják a tóhoz érkezőket. Még októberben is lesznek fesztiválok, ilyen például a siófoki Balatoni Halfesztivál.

A Nagyon Balaton széles körű kínálatában a sport is fontos szerepet játszik, hiszen hamarosan indul a labdarúgó világbajnokság, amit Siófok főterén például kivetítők előtt, kiegészítő programok, beszélgetések, szakkommentátorok kíséretében drukkolhatnak végig a sportág szerelmesei. Akik maguk is megmozdulnának, a hagyományos Balaton átúszás mellett rész vehetnek a 8. Ultrabalaton futóversenyen, de a BalatonMan triatlonfesztivál is várja a felkészültebb versenyzőket.

Az Artplacc a budapesti kulturális és gasztronómiai programokat – melyekből ilyenkor a fővárosban gyakran túlkínálat is van – próbálja a Balatonhoz varázsolni. Keretein belül például a Ludvig Múzeum is kitelepül a tópartra, de jó pár nemzetközi művész is gazdagítja a programokat.

Számos rendezvény készül a családok fogadására is. Ilyen például a Nagy Csobbanás, mely több helyszínen kínál programokat a legkisebbeknek ugyanúgy, mint az idősebb generációnak. Balatonföldváron a Kultkikötő programkínálatát pedig Halász Judit koncertje nyitja, de a városban tartják a Bagoly és cica című komédia ősbemutatóját is.

Balatoni klasszikusok

Ne feledkezzünk meg persze a már klasszikusnak mondható fesztiválokról sem, amik általában szezon, illetve augusztus végéig tartanak. A Balatonhoz köthető földrajzilag a Művészetek Völgye is, ami idén immáron 24. alkalommal nyitja meg kapuit, idén a tradíció és az innováció jegyében – ennek köszönhetően új helyszíneket találhatunk Kapolcson, megnézhetjük például a Design Terminál udvarát. Palóznakra főleg a jazz szerelmeseinek lesz érdemes ellátogatniuk, de napközben családbarát programokkal egészül ki az autentikus falusi környezetben elhelyezkedő, a környezettudatosságra nagy hangsúlyt fektető fesztivál.

Könnyűzenei koncertekből sem lesz hiány idén a térségben, Siófokon például az Omega is fellép, a fiatalabb korosztály pedig olyan nagyszabású, nemzetközi előadókat felvonultató fesztiválokon bulizhat, mint a már jól ismert Balaton Sound, a tavaly útjára indult B.my.Lake, vagy a Strand Fesztivál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.