Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Február 01. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagyobb körültekintésre kérik a rendőrök a gyalogosokat

Nagyobb körültekintésre kérik a rendőrök a gyalogosokat

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2023. január 31-én délelőtt Pápán, a városi piac közelében várták az ott közlekedő gyalogosakat, akik számára a gyalogos balesetek megelőzését szolgáló prevenciós szórólapot adtak át.

Az egyenruhások arra kérték a közlekedés legvédtelenebb szereplőit, hogy az úttesten történő átkelés alkalmával – a saját biztonságuk érdekében – mindig legyenek nagyon óvatosak és körültekintőek, még akkor is, ha a zebrán közlekedve elsőbbséget élveznek.

A rendőrök felhívták a járókelők figyelmét arra is, hogy körülnézés nélkül soha ne lépjenek az átkelőhelyre és mindig alaposan győződjenek meg arról, hogy az érkező gépjárművek vezetői valóban megadták-e számukra az elsőbbséget. Ennek a legegyszerűbb módja, ha minden esetben felveszik a szemkontaktust a járművezetőkkel vagy csak akkor kezdik meg az úttesten történő áthaladást, ha a sofőrök megállással biztosították számukra az elsőbbséget.

A jövőben a rendőrök több Pápa-környéki településen is tartanak majd hasonló beleset-megelőzési tájékoztatót a gyalogosok biztonsága érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.