Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 12. 13:19, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagyobb havazást mondanak a hétvégére

Nagyobb havazást mondanak a hétvégére

Akár 10 centiméter friss hó is hullhat a hétvégén Pápa térségében az időkép szerint.

A hóimádóknak kedvező forgatókönyv körvonalazódik hétvégre. A hétvége időjárását ugyanis egy mediterrán ciklon alakíthatja, melynek centruma a legfrissebb előrejelzések szerint a Földközi-tenger középső medencéjében, Görögország térségében helyezkedhet el szombaton és vasárnap. Emiatt a Kárpát-medencében döntően az északias áramlás dominálhat, mely lehűlést hoz a magasban, miközben a ciklon előodalán nagy nedvességtartalmú levegő érkezhet. Egyszóval a várható csapadék leginkább hó formájában hullhat le.

Az eddigi legvalószínűbb, és egyben legoptimistább forgatókönyv szerint a mediterrán ciklon csapadékzónája már péntek délután elérheti a nyugati, délnyugati országrészt, ahol már ekkor elkezdődhet a hóesés. Péntekről szombatra virradóra már sokfelé havazhat, sőt több helyen intenzív havazás is előfordulhat. A Dunántúlon feltámadó szél miatt hófúvás valószínűsíthető. Vasárnap nyugat felől egyre több helyen szűnhet meg a csapadék, inkább már csak a keleti tájakon eshet eső, havas eső, hó.

Mennyi hó eshet? Hol maradhat meg?

A hó mennyiségét és annak területi eloszlását ilyen időtávból még meglehetősen nehéz megmondani. Annyi azonban elmondható, hogy több helyen akár 10 centit meghaladó hótakaró kialakulása sem zárható ki. A lehullott hó a legtöbb helyen megmaradhat.

Címkék: havazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.