Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2020. Március 26. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - MH Pápa Bázisrepülőtér

Nagylelkű adomány a pápai katonáknak

Nagylelkű adomány a pápai katonáknak

Tíz tonna almával támogatta a Magyar Honvédséget Bíró Csaba vállalkozó. A nagyvonalú adományból az MH Pápa Bázisrepülőtér (MH PBRT) is több száz kilónyi gyümölcsöt vehetett át.

Március 26-án a reggeli órákban érkezett meg az MH Pápa Bázisrepülőtérre az a gyümölcsszállítmány, amelyet adományként kapott a Magyar Honvédség teljes állománya. Bíró Csaba vállalkozó tíz tonna almával járult hozzá a honvédek ellátásához, amelyből a pápai katonák is részesedtek. A koronavírus-járvány miatt szigorított biztonsági intézkedések vannak érvényben, így a több száz kilónyi gyümölcs is csak többszintű ellenőrzést követően juthatott el a pápai bázis étkezdéjének raktárába. Az adományt Pápára szállító jármű vezetőit egy egészségügyi ellenőrzést követően engedték be a bázis területére, majd egy felvezető autó a legrövidebb úton kísérte el az átvételi ponthoz a szállítmányt. Az almákat védőfelszerelésben, a higiéniai és járványügyi előírásokat maximálisan betartva Némethy Tamás törzszászlós, az MH PBRT vezénylőzászlósa és Csombó József százados, logisztikai főnökhelyettes vette át az étkezde munkatársaival közösen.

„Az MH Pápa Bázisrepülőtér teljes személyi állománya nevében szeretném megköszönni Bíró Csabának, hogy nagylelkű adományával hozzájárult a Magyar Honvédség élelmezéséhez. Kihívásokkal teli időszak előtt állunk, és az ilyen emberi gesztusok mutatják meg igazán, hogy nehéz körülmények között is kölcsönösen számíthatunk egymásra. Mi, katonák továbbra is ott segítünk, ahol szükség van ránk. Nemcsak a jelenlegi veszélyhelyzetben, hanem mindig hazánkat és a magyar embereket szolgáljuk” – mondta el Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér rendszeresen biztosít gyümölcsöt a szolgálatot teljesítő kollégák részére. A szokásos reggeli-, ebéd- és vacsoramenük is változatos és tápláló étkezést jelentenek a katonák és honvédelmi alkalmazottak számára. Az ajándékba kapott almaszállítmány tovább erősíti az egészségmegőrzést, amely egy világméretű, súlyos járvány idején rendkívül fontos nemcsak a honvédelemben dolgozók, de minden embertársunk számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 11:39, péntek | Helyi

Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka!

3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.