Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 26. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - MH Pápa Bázisrepülőtér

Nagylelkű adomány a pápai katonáknak

Nagylelkű adomány a pápai katonáknak

Tíz tonna almával támogatta a Magyar Honvédséget Bíró Csaba vállalkozó. A nagyvonalú adományból az MH Pápa Bázisrepülőtér (MH PBRT) is több száz kilónyi gyümölcsöt vehetett át.

Március 26-án a reggeli órákban érkezett meg az MH Pápa Bázisrepülőtérre az a gyümölcsszállítmány, amelyet adományként kapott a Magyar Honvédség teljes állománya. Bíró Csaba vállalkozó tíz tonna almával járult hozzá a honvédek ellátásához, amelyből a pápai katonák is részesedtek. A koronavírus-járvány miatt szigorított biztonsági intézkedések vannak érvényben, így a több száz kilónyi gyümölcs is csak többszintű ellenőrzést követően juthatott el a pápai bázis étkezdéjének raktárába. Az adományt Pápára szállító jármű vezetőit egy egészségügyi ellenőrzést követően engedték be a bázis területére, majd egy felvezető autó a legrövidebb úton kísérte el az átvételi ponthoz a szállítmányt. Az almákat védőfelszerelésben, a higiéniai és járványügyi előírásokat maximálisan betartva Némethy Tamás törzszászlós, az MH PBRT vezénylőzászlósa és Csombó József százados, logisztikai főnökhelyettes vette át az étkezde munkatársaival közösen.

„Az MH Pápa Bázisrepülőtér teljes személyi állománya nevében szeretném megköszönni Bíró Csabának, hogy nagylelkű adományával hozzájárult a Magyar Honvédség élelmezéséhez. Kihívásokkal teli időszak előtt állunk, és az ilyen emberi gesztusok mutatják meg igazán, hogy nehéz körülmények között is kölcsönösen számíthatunk egymásra. Mi, katonák továbbra is ott segítünk, ahol szükség van ránk. Nemcsak a jelenlegi veszélyhelyzetben, hanem mindig hazánkat és a magyar embereket szolgáljuk” – mondta el Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér rendszeresen biztosít gyümölcsöt a szolgálatot teljesítő kollégák részére. A szokásos reggeli-, ebéd- és vacsoramenük is változatos és tápláló étkezést jelentenek a katonák és honvédelmi alkalmazottak számára. Az ajándékba kapott almaszállítmány tovább erősíti az egészségmegőrzést, amely egy világméretű, súlyos járvány idején rendkívül fontos nemcsak a honvédelemben dolgozók, de minden embertársunk számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.