Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. November 26. 11:06, vasárnap | Helyi

Nagy sikerrel zajlott a társasjátékos délután

Nagy sikerrel zajlott a társasjátékos délután

16 asztalnál közel százan játszottak szombaton délután a Jókai Mór Művelődési Központ szervezésében és a részben az intézmény falai között működő társasjátékos klub közreműködésével zajló rendezvényen.

Ódor Richárd, Présing Zoltán és csapata jóvoltából a programon csaknem 50-féle játékkal ismerkedhettek meg a látogatók, köztük a legnépszerűbb, akár díjnyertes táblás, kocka- és kártyajátékokkal, ki lehetett próbálni például a Cascadia, Tiltott sivatag, Tiltott dzsungel, Santorini, Kingdomino, Pandemic, Dixit, Imagine, Robbanó cicák, Igen…? vagy a Fedőnevek elnevezésű játékokat. Benépesült a színházépület aulája: volt, aki csak nézelődött és karácsonyi ajándékötleteket gyűjtött, de volt olyan is, aki több játékban is elmerült a hosszú délután során. A szervezők a kisebbekre is gondoltak, a gyereksarokban 7 éves kortól ajánlott táblás- és kártyajátékok mellé ülhettek le az érdeklődők.

A színházépületbe látogatók egy minikiállítást is megtekinthettek szombaton: Ódor Richárd gyűjteményének különleges darabjait osztotta meg velünk két vitrinben. A gyűjtői kiadások között szerepelt például a Dark Souls, a Felkelő nap, a Star Wars Lázadás, a Festett Munchkin Dungeon, a Homályrév vagy az Odalent Első Kiadása.

- Óriási öröm számunkra, hogy ennyien eljöttek játszani ma délután. Ez mindenképpen azt mutatja, hogy a kezdeményezést folytatni kell, és egy ilyen lelkes csapattal, mint a Pápai Társasjátékos Klub, ennek nem is lesz akadálya – mondta el az alkalmon Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember, majd azt hangsúlyozta, egy ilyen programnak többes célja van – azon túl, hogy a társasjáték reneszánszát éli és kiváló lehetőség a tartalmas, offline szórakozásra, hatalmas közösségépítő erővel is bír. Mondják, hogy a játék összeköt, rajta keresztül izgalmas dolgokat tudhatunk meg az asztalnál ülőkről, legyen az a barátunk, a családtagunk vagy aki éppen most ismertünk meg.

- Közművelődési intézményként fontosnak tartjuk, hogy ezeket a közösségi erőforrásokat kiaknázzuk, lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a hasonló érdeklődésű, hasonlóan gondolkozó emberek találkozzanak egymással. Ezeken a társas élményeken keresztül erős közösségek épülhetnek, ami egy ilyen kis klub esetében is nagyobb perspektívákat nyithat meg akár a szervezeti formába tömörülés és a pályázatok terén. A mi feladatunk, hogy rámutassunk ezekre a lehetőségekre, és a saját eszközeinkkel; a nyilvánossággal, bemutatkozási lehetőségek biztosításával és közös alkalmak szervezésével segítsük a fejlődésüket – tudtunk meg Cseh-Müller Orsolyától.

A közművelődési szakember elárulta azt is, biztosan lesz folytatás, az ötletelés és tervezés elindult, a nagy érdeklődés felhatalmazza a szervezőket arra, hogy több hasonló közösségi programot szervezzenek a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.