Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2018. Július 11. 17:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagy értékű eltulajdonított zsákmányt adott vissza osztrák tulajdonosának a Pápai Rendőrkapitányság

Nagy értékű eltulajdonított zsákmányt adott vissza osztrák tulajdonosának a Pápai Rendőrkapitányság

Magyar bűnözők raboltak ki egy grazi raktárat. A kár mintegy 60 ezer euró, melynek egy része, a magyar és az osztrák rendőrség hatékony együttműködésének köszönhetően megkerült.

Nagy Ákos bűnügyi osztályvezetőtől megtudtuk, a magyar bűnbanda - melynek pápai tagja is van - a pápai nyomozók látókörében került. Értesítették az osztrák társszerveket, ennek nyomán az osztrák rendőrök májusban tetten is érték a magyar állampolgárokat. Ezt követően egy összehangolt akcióban több helyszínen is tartottak házkutatást a magyar rendőrök, melynek nyomán egy Vas megyei településen 12 garnitúra felnire szerelt, nagy értékű gumiabroncsot és egy vadonat új, mintegy tízezer euró értékű robogót leltek fel. Az ügy ezzel nem zárult le, a jövőben is lehet számítani az osztrák társszervekkek közösen végrehajtandó akciókra - tette hozzá Nagy Ákos.

Az egyik grazi gumiszervízből eltulajdonított gumiabroncsokat ma délelőtt szállította el a szervíz ügyvezetője és kollégája. Karl-Heunz Nais-tól megtudtuk, április végén törték fel a cég raktárát, betörték a kaput, diagnosztikai berendezést, egyéb eszközöket és 30 garnitúra, nagy értékű felnire szerelt gumiabroncsot vittek el, összesen mintegy 60 ezer eurós kárt okozva. Az ügyvezető azt mondta, büszke a magyar rendőrségre és köszönetet mondott a hatékony munkájáért, mivel így legalább a káruk egy része megtérült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 19:28, csütörtök | Helyi

Lerakott egy nagy kupac építési törmeléket, azt mondta, csak a rossz út hibáit akarta javítani

A pápai nyomozók elfogták a 65 éves helyi férfit.

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

2024. Július 25. 13:58, csütörtök | Helyi

Átveszik a reformátusok az ESZI-t

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy egyházi fenntartásba kerül októbertől Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások java része.