Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 16. 15:44, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Nagy a munkaerő kereslet a városban

Nagy a munkaerő kereslet a városban

Legalábbis a megyében Ajka és Veszprém mellett Pápán a legnagyobb a kereslet.

Tovább csökkent a munkanélküliek száma Veszprém megyében; szeptember végén a tavalyi évhez viszonyítva 13,7 százalékkal kevesebb - összesen 15.143 - regisztrált álláskeresőt tartottak számon a megye munkaügyi kirendeltségein - közölte a Veszprém megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.

A közlemény szerint szeptemberben az előző hónaphoz képest kissé emelkedett (143 fővel), az egy évvel korábbihoz képest viszont 2.400 fővel csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma.
A megyében szeptemberben 9,4 százalékos az álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya, míg augusztusban ez az arány 9,3 százalék volt.
A területi különbségek továbbra is jelentősek a megyén belül: szeptember végén Balatonfüred, Veszprém, Tapolca, Balatonalmádi, és Ajka térsége rendelkezett a megyei átlagnál alacsonyabb mutatóval. A harmadik negyedév végén a megyében egyedüliként a sümegi foglalkoztatási körzet gazdaságilag aktív népessége volt az országos átlagnál is nagyobb arányban állás nélkül (13,1 százalék).
Szeptemberben 1.442 üres állást kínáltak a munkát keresőknek a megyében, amely az egy évvel korábbinál csaknem másfélszer több. Veszprém megye munkaügyi kirendeltségein 1.011 álláshelyet töltöttek be a kilencedik hónapban, a legnagyobb munkaerő kereslet Ajka, Veszprém és Pápa térségében mutatkozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.