Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Június 23. 13:03, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Múzeumok Éjszakája Pápán

Múzeumok Éjszakája Pápán

Június 26-án szombaton színes programokkal és kedvezményekkel várják az érdeklődőket a pápai múzeumok, csatlakozva az országos kezdeményezéshez.

A Pannonia Reformata Múzeumban az állandó kiállítások mellett szabadtéri labirintus, alkotóműhely és gitárkoncert szerepel a kínálatban.

A Kékfestő Múzeumban 18 órától indulnak a rendhagyó tárlatvezetések, fél óránként. Tóth Ildikó és Gerencsér Zsolt népi iparművészekkel a kékfestés mesterségével lehet megismerkedni, kreatív foglalkozások keretében. A felhők fölött mindig kék az ég címmel dr. Méri Edina néprajzkutató tart előadást a múzeumban, 18:30-tól, és 20:30-tól, de a Kékfestő Múzeumban is lesz kézműves foglalkozás, teddy mackót, karkötőt és kékfestő virágot lehet majd készíteni, de kékfestő divatbemutató is lesz, Mandrusz Anett népi iparművész munkáiból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők.

Az Esterházy-kastély szintén 30 percenként várja tárlatvezetéssel a látogatókat. A tavalyi év után idén is megtekinthető Albrecht Dürer időszaki kiállítása, a marionett színház és a gyermekbirodalom, de barokk ruhás fotózásra is lesz lehetőség. A barokk szépségszalonban sminkes és fodrász várja majd a szépülni vágyókat, a kastély nyugati tornyában pedig vadászati kiállítást rendeznek be, amely már a Múzeumok Éjszakáján is megtekinthető lesz. A szervezők játékkal is készülnek, QR kódokat rejtenek el a kastélyban, amelyek egy-egy kérdést rejtenek. A jól válaszolók ajándékcsomagokkal gazdagodhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.