Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 01. 09:06, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Múzeumi játszótér a Fő téren, érdekes programok a Kékfestő Múzeumban szombaton

Múzeumi játszótér a Fő téren, érdekes programok a Kékfestő Múzeumban szombaton

A Gróf Esterházy Múzeum immár hatodik alkalommal csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz, október 5-én szombaton ismét megelevendik a városközpont.

Nagy siker minden esztendőben a Fő téri múzeumi játszótér, így ez idén is szerepel a kínálatban, de ezúttal Pápa barokk tere mellett a Kékfestő Múzeumban is várják az érdekldődőket, természetesen más-más programokkal, mondta dr. Nagy-L. István múzeumigazgató a mai sajtótájékoztatón.

- A program vezérfonala idén a kékfestés, ehhez kapcsolódik a játszóház a Fő téren, népi fajátékokkal várjuk a családokat, de összeállítunk egy kamarakiállítást is, hisz múzeumunk fontos tudományága a régészet. Idén egy érdekes leletegyüttes került elő Pápateszéren, többek közt egy római kori bronzüst, melyet sikerült restaurálni, s ezt szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek - mondta az igazgató. A nyomozós játékban idén egy eltűnt mintafa után eredhetnek a családok. A Fő téren vásári komédia is lesz, a Paramisi Társulat most először mutatkozik be városunkban. A Kékfestő Múzeumban a rendezvény ideje alatt, 14-18 óráig ingyenesen látogatható a szabadulószoba, azonban erre előzetes regisztráció szükséges. A múzeumban emellett látványfestés is szerepel a programban. Dr. Nagy-L. István hozzátette, hogy a rendezvényt a Pápa Város Kulturális Fejlesztéséért Helyi Közösség pályázatának segítségével tudják megrendezni.

Unger Tamás alpolgármester is jó szívvel ajánlja a rendezvényt a pápaiak figyelmébe, hisz a múzeumi programok mindig komplex kikapcsolódási, művelődés és szórakozási lehetőséget kínálnak. - Emellett ez a fesztivál is kapcsolódik azon törekvésünkhöz, hogy a város Fő terén rendezvények legyenek. Olyan rendezvények, melyek sokakat megszólítanak, tartalmas időtöltést kínálva - tette hozzá az alpolgármester, aki emlékeztetett arra, hogy a városban a helyi bevételek minden ötödik adóforintját a kultúrára fordítják, ezzel is bizonyítva, hogy valóban fontos terület ez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.