Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Május 01. 08:14, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Munkatársát fosztotta ki

Munkatársát fosztotta ki

Vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ellen a magyar-szerb állampolgárságú férfi ellen folytatott nyomozását...

...aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy eltulajdonította alvó lakótársa bankkártyáját, amiről megkísérelt pénzt levenni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 27 éves Sz. Krisztián 2014 novemberében munkavállalás céljából érkezett Szerbiából hazánkba egy pápai telephelyű vállalathoz. A számára biztosított pápai szálláshelyen egy kollégájával lakott együtt, akitől 2015. február 28-án 8 óra körüli időben eltulajdonította a bankkártyáját, mialatt társa mélyen aludt. Azonnal felkeresett egy közeli ATM bankautomatát és a lopott kártyát felhasználva megpróbált munkatársa számlájáról több tízezer forintot levenni. A tranzakció során azonban helytelen PIN kódot adott meg, így cselekménye nem járt sikerrel. A sértett később észlelte, hogy valaki illetéktelenül használta a bankkártyáját, ezért feljelentést tett a rendőrségen. Sz. Krisztián gyanúsítotti meghallgatása alkalmával részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy szobatársa PIN kódját egy közös vásárlás alkalmával próbálta meg kifigyelni, de mint utólag kiderült, eredménytelenül. A meghiúsult pénzfelvételt követően visszament szállására és visszatette a bankkártyát az eredeti helyére, bízva abban, hogy nem derül ki az általa elkövetett bűncselekmény.

Az eljáró hatóság a férfi ellen csalás és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészséghez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.