Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. November 16. 11:33, szerda | Belföld
Forrás: mti

Munkaszüneti nap lehet a szociális munka napja

Munkaszüneti nap lehet a szociális munka napja

Munkaszüneti nappá nyilvánítaná november 12-ét, a szociális munka napját a szociális ágazatban dolgozók számára az a törvényjavaslat,

amelyet országgyűlési képviselőként nyújtott be a parlamentnek Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Az előterjesztés értelmében ugyanakkor a továbbiakban nem minősülne munkaszüneti napnak - főszabály szerint - a közszolgálati tisztviselők napja.
Az Országgyűlés honlapján olvasható indítvány indoklása szerint a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén jelenleg dolgozó mintegy 93 ezer ember megbecsülésének kifejezéseként, megfeszített munkájuk elismeréseként javasolják, hogy a szociális munka napja - amelyet 1997 óta ünnepelnek világszerte -, munkaszüneti napnak minősüljön.

Lázár János és Balog Zoltán azt is javasolja, hogy a július 1-je, a közszolgálati tisztviselők napja viszont a továbbiakban ne legyen munkaszüneti nap, ugyanakkor legyen lehetőség arra, hogy - a kormányzati szolgálati, illetve az állami szolgálati jogviszonyban állók körén kívül esően - a helyi önkormányzat képviselő-testülete az önkormányzat saját bevételének terhére vállalhassa a munkaszüneti nappá minősítéssel összefüggésben felmerülő költségek biztosítását. Ebben az esetben - és e feltétellel - július 1-je az adott önkormányzat érintett foglalkoztatottjai tekintetében továbbra is munkaszüneti napnak minősülhet - írták az előterjesztők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.