Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Augusztus 06. 14:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Müller Cecília: Pápa a következő gócpont!

Müller Cecília: Pápa a következő gócpont!

Az országos tisztifőorvos azt mondta, hogy tüneteket mutató személy ment közösségbe, emiatt lett hirtelen ennyi fertőzött Pápán.

Kérdésre válaszolva a tisztifőorvos elmondta: Pápán szerda éjfélig 22 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak.

A góc kialakulását az okozta, hogy tüneteket mutató ember ment közössége, ahogy az korábban Mezőkövesden vagy Sopronkövesden is történt. Jelenleg is tart a kontaktuskutatás, a karanténban lévők szűrése.

Az országos tisztifőorvos hozzátette, egy közösségből ilyenkor többfelé indulnak el a még ismeretlen státuszú emberek, akik nem tudják még magukról, hogy fertőzöttek. Amint megtörténik a kontaktkutatás, fény derül az újabb pozitivitásokra, akiknek szintén ellenőrzik a kontaktjait, tehát folyton bővül a kör.

A vizsgálat még nem zárult le, Müller Cecília szerint nehéz lenne megjósolni, hogy mikor érnek a végére, van egy 14 napos latencia idő, amit ki kell várni, és utána lehet biztosan kijelenteni, hogy a kutatás végetér.

Az országos tisztifőorvos a sajtó kérdésére elmondta, a pápai esetek rögzítése a mai napon történt meg, ez a 22 eset járult hozzá ahhoz, hogy május óta a legtöbb fertőzöttet regisztrálták az országban. Ez választ ad azon kétkedőknek is, akik eddig nem látták megjelenítve az országos számokban, a Pápán már ismertté vált eseteket.

Íme az RTL KLUB videója:

Címkék: koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 11:55, kedd | Helyi

Újabb hat pápai tesztje lett pozitív

Szeptember 28-án, hétfőn a járványügyi adatok a fertőzöttek és az összes karanténban lévő pápaiak számának emelkedéséről szólnak, de több személy karanténhatározata lejárt, illetve feloldotta azt a hatóság.

2020. Szeptember 29. 07:16, kedd | Helyi

Motort loptak, közérdekű munka lehet a büntetésük

Lopás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 32 éves és egy 20 éves férfit, akik a sértett zárt udvarából loptak el egy motort 2020. június elején.

2020. Szeptember 28. 15:28, hétfő | Helyi

Halálos baleset a 83-ason

Fának csapódott egy autó Tétnél. A sofőr életét vesztette.

2020. Szeptember 28. 14:54, hétfő | Helyi

Öt fertőzött diákot azonosítottak a Türr Gimnáziumban

Múlt héten csütörtökön kapott értesítést az iskola arról, hogy az egyik diák Covid tesztje pozitív lett, a kontaktkutatás során pedig kiderült, hogy további négyen fertőződtek meg. Mintegy 90 diák digitális tanrend szerint tanul.