Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 06. 15:22, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

MSZP: Összeomolhat az egészségügy

MSZP: Összeomolhat az egészségügy

Helyi MSZP-s politikusok, Grőber Attila és Szirbek Rita sajtótájékoztatón beszéltek a pápai kórház államosításának hatásairól és a kormány tervezett lépéseiről.

Nem tájékoztatnak az államosításról

Szirbek Rita többek között azt nehezményezi, hogy a város lakossága vajmi kevés tájékoztatást kapott a pápai kórház május 1-jei államosításáról. Az MSZP-s önkormányzati képviselő írásban kérdésekkel fordult dr. Áldozó Tamás polgármesterhez, ám mint mondta, választ nem kapott. Szirbek Rita elmondta, hogy a pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézetben egynapos sebészet keretében működik az urológiai és a szemészeti osztály, valamint ágyszámcsökkentést hajtanak végre a szülészeten, a belgyógyászaton és a gyermekosztályon. Ezek mellett több esetben is más városok kórházaiba lesznek átirányítva a pápai betegek.
– Szintén nehezményezem azt, hogy a polgármester nem osztotta meg a pápai lakossággal, hogy az államosítás közel 1 milliárd forintos vagyonvesztéssel jár, melyet az állam semmilyen módon nem térít meg az önkormányzatnak, csupán a 200 milliós tartozást és a friss nagyberuházás önrészét fizeti ki – tájékoztatott Szirbek Rita.

A politikus szintén kifogásolta, hogy arról sem tájékoztatták a pápai lakosokat, hogy a kórházigazgató miként döntött a hálapénz utólagos elfogadásáról.

Összeomlás lehet
Szirbek Rita szerint az egészségügyben időzített bombaként ketyeg, a 62. évüket betöltött orvosok tervezett nyugdíjazása. – A statisztikák szerint 5000 orvost érinthet ez a szám, így a törvény elfogadásakor könnyen lehet, hogy az egész rendszer összeomlik. A politikus több olyan pontot is kiemelt továbbá, melyek szerinte mind arra utalnak, hogy a kórházakban zavart fognak okozni az államosítással és a változtatásokkal járó újdonságok.

Megszűnt a fogászati ügyelet
Grőber Attila szerint további terheket jelent a lakosságnak, hogy mind a felnőtt, mind pedig a gyermek fogorvosi ügyelet megszűnt Pápán, ezért akinek sürgős fogászati problémája akad hétvégén, annak Veszprémbe, vagy Győrbe kell átmenni.

Forró nyár elé nézünk
Olyan döntések vannak a parlament előtt, melyek nagyban meghatározzák az önkormányzatok majdani életét. Eldől, hogy milyen kondíciókkal indulnak majd jövőre az önkormányzatok és hogyan alakul a helyben maradó adók kérdése – mondta Grőber Attila, aki bízik abban, hogy a 22 év után nem csak a fűnyírás és a festés feladatát bízzák az önkormányzatokra.

Gyűlnek a konzultációs kérdőívek
A helyi MSZP arra kérte a lakosságot, hogy aki velük szimbolizál, a Nemzeti Konzultáció kérdőíveit adja le a párt irodájában. Grőber Attila egy köteg levelet mutatott a sajtó képviselőinek, mely az elmúlt hét termése. A gyűjtést július végéig folytatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.