Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 01. 06:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

MSZP: A legfőbb cél a munkahelyteremtés

MSZP: A legfőbb cél a munkahelyteremtés

A szocialisták az egykori munkásotthon épülete előtt emlékeztek a munka ünnepére. Az eseményen felszólalt Gúr Roland, a párt európai parlamenti képviselőjelöltje.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy hazánk 10 évvel ezelőtt, május elsején csatlakozott az Európai Unióhoz. - Ez egy olyan lehetőség Magyarország számára, melynek révén sokkal könnyebb, jobb életet élhetünk, mint azelőtt. A lehetőségek kinyíltak, csak ezeket jól kell használni, nem úgy, mint ahogy az az elmúlt években történt - tette hozzá Gúr Roland.

Elmondta, európában és itt Pápán is a munkavállalók jogaiért fognak harcolni. -A baloldalnak, az a feladata, hogy a gyengébbet, a munkavállalót védje és biztosítson neki lehetőséget. Mi azért fogunk dolgozni, hogy hazánk minden egyes településén valódi, hasznos munkahelyek szülessenek. Ez Magyarország jövője. Ez garantálhatja azt, hogy a fiatalok ne hagyják el az országot, hogy a kis- és közepes vállalkozások valós vállalkozásokat tudjanak működtetni és hogy méltó megélhetése legyen a nyugdíjasoknak. A munka ünnepén nem lehet mást hangsúlyozni, mint a munkahelyteremtés fontosságát, és azok megtartását. Nem közmunkát kell teremteni, hanem olyan munkahelyeket, melyek mindnyájunk számára hasznosak - emelte ki a politikus.

Az eseményen Grőber Attila, a szocialisták helyi elnöke is szólt az egybegyűltekhez. A politikus a közelgő ep-választás fontosságára hívta fel a figyelmet, úgy fogalmazott, hogy ez is ugyanolyan fontos voksolás, mint a többi.

Az eseményen Gőgös Zoltán, az MSZP Veszprém Megyei Területi Szövetségének elnöke és Gúr Roland helyezett el koszorút az egykori munkásotthon falán elhelyezett emléktáblára.

A megemlékezést követően lakossági fórumot tartott Gúr Roland és a szintén ep képviselőjelölt,Brantmüller László. A családias körben telt rendezvénen elhangzottak az MSZP tervei, melyeket az európai parlamentben kívánnak megvalósítani. Gúr Roland egy öt ígéretből álló programot ismertetett, aminek fontos eleme az európai minimálbér és minimálnyugdíjak megteremtése. A képviselőjelölt azt is hozzátette: nem lehet a nemek között különbséget tenni, azonos munkáért azonos bért kell fizetni.

Gúr Roland, aki az MSZP harmadik helyén áll a párt európai parlamenti listáján, azt mondta, Magyarországnak olyan képviseletre van szüksége, ami a magyar emberek érdekeit szolgálja.- Magyarországon kétharmados többsége van a Fidesznek, ezért nagy valószínűséggel nem a magyar törvényhozáson keresztül tudjuk ezeket megvalósítani. Azonban az európai parlamentben lehet olyan irányelveket, jogszabályokat elfogadni, amelyek azt ösztönzik, hogy valamennyi tagállamban megvalósuljanak ezek az intézkedések - hangsúlyozta Gúr Roland.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!