Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2014. Május 01. 06:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

MSZP: A legfőbb cél a munkahelyteremtés

MSZP: A legfőbb cél a munkahelyteremtés

A szocialisták az egykori munkásotthon épülete előtt emlékeztek a munka ünnepére. Az eseményen felszólalt Gúr Roland, a párt európai parlamenti képviselőjelöltje.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy hazánk 10 évvel ezelőtt, május elsején csatlakozott az Európai Unióhoz. - Ez egy olyan lehetőség Magyarország számára, melynek révén sokkal könnyebb, jobb életet élhetünk, mint azelőtt. A lehetőségek kinyíltak, csak ezeket jól kell használni, nem úgy, mint ahogy az az elmúlt években történt - tette hozzá Gúr Roland.

Elmondta, európában és itt Pápán is a munkavállalók jogaiért fognak harcolni. -A baloldalnak, az a feladata, hogy a gyengébbet, a munkavállalót védje és biztosítson neki lehetőséget. Mi azért fogunk dolgozni, hogy hazánk minden egyes településén valódi, hasznos munkahelyek szülessenek. Ez Magyarország jövője. Ez garantálhatja azt, hogy a fiatalok ne hagyják el az országot, hogy a kis- és közepes vállalkozások valós vállalkozásokat tudjanak működtetni és hogy méltó megélhetése legyen a nyugdíjasoknak. A munka ünnepén nem lehet mást hangsúlyozni, mint a munkahelyteremtés fontosságát, és azok megtartását. Nem közmunkát kell teremteni, hanem olyan munkahelyeket, melyek mindnyájunk számára hasznosak - emelte ki a politikus.

Az eseményen Grőber Attila, a szocialisták helyi elnöke is szólt az egybegyűltekhez. A politikus a közelgő ep-választás fontosságára hívta fel a figyelmet, úgy fogalmazott, hogy ez is ugyanolyan fontos voksolás, mint a többi.

Az eseményen Gőgös Zoltán, az MSZP Veszprém Megyei Területi Szövetségének elnöke és Gúr Roland helyezett el koszorút az egykori munkásotthon falán elhelyezett emléktáblára.

A megemlékezést követően lakossági fórumot tartott Gúr Roland és a szintén ep képviselőjelölt,Brantmüller László. A családias körben telt rendezvénen elhangzottak az MSZP tervei, melyeket az európai parlamentben kívánnak megvalósítani. Gúr Roland egy öt ígéretből álló programot ismertetett, aminek fontos eleme az európai minimálbér és minimálnyugdíjak megteremtése. A képviselőjelölt azt is hozzátette: nem lehet a nemek között különbséget tenni, azonos munkáért azonos bért kell fizetni.

Gúr Roland, aki az MSZP harmadik helyén áll a párt európai parlamenti listáján, azt mondta, Magyarországnak olyan képviseletre van szüksége, ami a magyar emberek érdekeit szolgálja.- Magyarországon kétharmados többsége van a Fidesznek, ezért nagy valószínűséggel nem a magyar törvényhozáson keresztül tudjuk ezeket megvalósítani. Azonban az európai parlamentben lehet olyan irányelveket, jogszabályokat elfogadni, amelyek azt ösztönzik, hogy valamennyi tagállamban megvalósuljanak ezek az intézkedések - hangsúlyozta Gúr Roland.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 23. 19:44, péntek | Helyi

Október 23. - Ma is össze kell fognunk a kultúránkat veszélyeztető támadással szemben

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke tartott emlékbeszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Pápán.

2020. Október 22. 09:35, csütörtök | Helyi

Újabb vadászrepülőgép emlékmű épülhet Pápa határában

Az új 83-as út bázisrepülőtéri lehajtójának körforgalmában kapna helyet egy MiG-23 emlékmű.

2020. Október 22. 09:20, csütörtök | Helyi

Kitették a Perutz keretéből Császár Attilát

A Perutz FC – Nagykanizsa mérkőzést követően (1-2) Lengyel Ferenc döntése értelmében szakmai okok miatt határozatlan időre kikerült csapatunk keretéből Császár Attila.

2020. Október 22. 09:04, csütörtök | Helyi

A pápai munkástanácsokra emlékeztek