Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 25. 13:47, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mozgásfejlesztő parkot kapott a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda

Mozgásfejlesztő parkot kapott a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda

Mozgásfejlesztő, mezítlábas taposó ösvény kialakításával tették szebbé a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda udvarát pénteken a Budapest Bank pápai fiókjának önkéntesei, a Törődés Napja önkéntes akció keretében.

Az eseményt a pénzintézet idén ősszel és télen országszerte 12 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá a munkálatokhoz.

„Az önkéntes eseménysorozathoz kapcsolódva olyan maradandó mozgásfejlesztő eszközt szerettünk volna kialakítani, amely nem csak a gyermekek hosszú távú jó közérzetét javítja, hanem egészségük megőrzéséhez is hozzájárul. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy különböző természetes anyagokból készült, érzékelést és vérkeringést serkentő mozgásfejlesztő mezítlábas ösvényt, Kneipp-parkot építünk az óvoda udvarán. Bízunk benne, hogy munkánkkal hozzájárulunk a kicsik mozgásfejlődéséhez és egészséges életmódra neveléséhez” – mondta Csőbörné Derczó Viktória, a pénzintézet pápai fiókjának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.