Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Szeptember 18. 11:34, péntek | Sport

Most sem vettük be Eger várát…

Most sem vettük be Eger várát…

Ismét nem látta meg a célt a Kronome - Pásztor ralipáros.

Most épp lángra kapott az autójuk a 10-ik gyorson úgy, hogy az élen álltak kategóriájukban.

Kronome Ákos - Pásztor Tamás
Skoda Fabia - East Motorsport Kft.
Q8Oils Eger Rally - 2020.09.05-06.

Erről a versenyről faggatom Ákost.

Kategória harmadik idővel nyitottatok a szombati két gyors után. Mennyire tudtátok kiautózni magatokat?

- A szombati szakaszok érdekesek voltak, mi már sötétben teljesítettük mindkettőt. Az elsőn nem volt túl jó az időnk, nem mentem még versenyautóval ezen a szakaszon, annyira nem tudtam, hol, mi fér el. Másodikra javultunk rengeteget, javítottam a hibákat, az már tetszett és a sötétet is szeretjük. Arról beszéltünk, mennénk még egy harmadikat is, az még jobb lenne. Nem vállaltunk felesleges kockázatot, szerettünk volna a Dobó térre eljutni.

A Vasárnap gyorsonként jöttek fel, mint a talajvíz. 3-2-1 és öt gyorson keresztül meg is őriztétek ezt az előkelő pozíciót, az első helyet kategóriátokban. Ennyire élveztétek a gyorsokat?

- Vasárnap próbáltunk egyenletesen autózni, Veréb Zoliéknak és Bodogán Feriéknek is akadtak gondjaik, így átvettük a vezetés. Körről-körre javítgattuk a hibákat, így az idejeink is javultak. Vezettük a 2WD kupát, de Ráti Gergőék közelítettek erősen, nem akartunk feltett kézzel menni a csatába, amelyik gyorson volt esélyünk, ott megpróbáltuk visszaverni a támadást. Élveztük nagyon ezt az adok-kapok meccset.

Aztán jött a fekete leves. A Tizedik gyorsot nem sikerült teljesítenetek. Mi is történt?

- Az utolsó előtti gyorsaságin minden álmunk szertefoszlott... Egy lassító előtt furcsa daráló hang jött az autóból, majd füst mindenhol. Félreálltunk, sejtettük, nagy a baj. Ki is gyulladt a motortér, eloltottuk. Itt lett vége megint egy Eger Ralinknak. A sors játéka, hogy mindháromszor ezen a szakaszon estem ki műszaki hibával. Szétszedtük itthon, sok minden nem maradt meg a motorból, egy dugattyú tört el, ez okozta a problémát. Próbáljuk összerakni Vértes Ralira az autót, úgy néz ki, meg tudjuk csinálni, ha az alkatrészek megérkeznek.

Csupán két gyors választott el benneteket a győzelemtől. Mennyire veszi el a kedvét az embernek ez a gond?

- Ez egy technikai sport, el kell tudni fogadni, hogy széteshet, elromolhat, persze nem örülünk neki, de előre tekintünk és készülünk.

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is. Mentes és Társai, Inpipe, Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt, Kovács Zoli.

Fotó: Hajóka SportFotó
- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.